Det er undermålerne og nedgængerne, der pryder første fangster fra Sæby Å her på præmieren 2012. VI HAR PASSERET den 16. januar, hvilket betyder at å-premieren flere steder i landet er skudt i gang. Fra Sæby Å kommer Jesper Christensen, der til daglig arbejder i JC Fiskegrej og Fritid, med følgende beretning:

– Vi startede sæsonen i åen mandag den 16/1. Allerede søndag aften kl. 23.00 var vi ti personer samlet ved butikken og kl. 00.00:01 gik vi i gang med fiskeriet. Jeg fangede tre undermålere inden jeg tog hjem ved 02.30 tiden. Kl. 08.00 var vi atter klar ved åen, og endnu flere lystfiskere havde fundet vejen til Sæby Å, fortæller Jesper og fortsætter.

– Vi fiskede hele dagen, men ingen var så dygtige, at de kunne hjemtage en fisk over mindstemålet på 40 centimeter. Der blev fanget et par nedgængere på ca. 50 centimeter. Det er tydeligt, at vi i denne vinter ikke har haft den hårde frost, som lokker fiskene ind i det lidt varmere ferskvand, så det kan godt være en af årsagerne til at der ikke var fisk at fange over målet, vurderer Jesper.

– I alt blev der fanget omkring 40 undermålere, som fik friheden igen. I løbet af premieredøgnet har der været ca. 30 lystfiskere ved Sæby Å, slutter Jesper Christensen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This