– Jeg ankom til plads nr. 1 i Roskilde Fiskeland kl 17.30 her i dag, hvor jeg fiskede to stænger efter karper og den sidste stang målrettet efter maller, fortæller Christian Nielsen. – Mallestangen placerede jeg helt inde i et lille hjørne, hvor jeg tænkte, at der var bedst chance for at få succes. Taklet, jeg fiskede her, var et gliderig med 10 store nightcrawler orm poppet 50 cm over bunden med et lille sub-flåd.

– Klokken cirka 20.45 kørte bidmelderen. Jeg gav modhug – og der blev svaret igen med nogle seriøst tunge rusk i den anden ende. Fisken fightede super godt på min 5 lbs stang og med 60 lbs fletline som hovedline, var den i kort snor. På trods af dette gik der 15 minutter, inden jeg så fisken, og så skal jeg nok love for, at mine ben begyndte at ryste. Der gik yderligere fem minutter, inden jeg var klar til at lande den, og for at være helt sikker på en god landing, gik jeg i baljen med vejeslyngen.

– Fisken kom til sidst sikkert i slyngen, hvor vi på land sammen med to vidner kunne veje den til 35 kilo, når vejeslyngens vægt var trukket fra, slutter Christian, der er helt oppe i den syvende mallehimmel lige nu.

Den eksisterende rekord for europæisk malle på 32,927 kilo af Morten Rasmussen er fra en mose i 2014.

Siden indlægget blev skrevet har vi talt med rekord udvalget, som siger, at fisk som denne over en bred kam ikke kan godkendes, hvis de er indkøbt i voksen størrelse fra udlandet. Selv om fisken sandsynligvis er den største taget i DK vil den altså ikke kunne komme på rekordlisten.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Christian Nielsn er i den syvende mallehimmel - og han har når du læser dette stadig agnene i vandet...

Christian Nielsen er i den syvende mallehimmel – og han har, når du læser dette, stadig agnene i vandet…

 

Den potentielle DK-rekord malle bleve vejet til 37,5 kilo inklusiv vejeslygen, der blev afvejet til 2,5 kilo.

Den potentielle DK-rekord malle blev vejet til 37,5 kilo inklusiv vejeslyngen, der blev afvejet til 2,5 kilo. Det giver 35,0 kilo koncentreret DK-malle som facit!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This