– Den første efterårsstorm er netop overstået, og selvom blæst, regn og kolde nætter ikke ligefrem er det, der trækker mest i de fleste fiskere, så er det alligevel alt det, der varsler, at karpefiskeriet nu for alvor starter. Sådan lyder det fra Joachim Fabricius. – Men hvad gør en smule rusk og regn egentligt, når man bliver belønnet for anstrengelserne!? Efter et par dage med “vejrmæssige udfordringer”, blev vi revet ud af vores bedchairs tidligt om morgenen til lyden af en skrigende bidmelder. Fighten var ikke noget at skrive hjem om, men et par dybe skvulp ude i mørket afslørede, at der var tale om en fin fisk. Og da den få øjeblikke senere gled ind over netkanten, kunne vi konstatere, at der var tale om en solid skælkarpe.

– Efter den første vejning med fjedervægten stod det klart, at vi måtte have en digitalvægt frem også for at få fiskens vægt med grams præcision. Fratrukket den våde slynge blev fiskens isolerede vægt 20,83 kilo fordelt på 97 kompakte centimer. Efter en kort sackning kunne vi tage alle de rigtige skud, inden fisken igen kunne vende tilbage til sit rette element.

– Fisken er indrapporteret som mulig ny dansk rekord i skælkarpe, og venter på afgørelse om at blive optaget på rekord listen. Den gældende rekord blev taget efter en seriøs målrettet indsats af Thomas Ratzlaff af d. 29 maj 2018 og vejede 20,4 kilo. Tjek den danske rekordliste her – der er meget spændende læsning.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This