– Jeg har researchet som en gal – pryglet nettet igennem og bladret i bøger – for at være i sync med denne lille frækkert. Sådan lyder det fra den skrappe UL- og artsfisker Jorn Nordahl.  – Endelig havde jeg nogenlunde styr på teknik, agn og spot, så nu skulle forsøget gøres! Og det lykkedes sgu! – Samtidig er jeg ganske sikker på, at de tre jeg fik i feltakvariet, er nogle af de første stangfangede hundefisk i Danmark 

– Som de inkarnerede artsfiskere sandsynligvis er klar over, er det i Oksbølområdet at “slaget skal slås”. Det er nemlig kun i dette hjørne af Danmark, at den lille invasive drønnert kan fanges. Arten er slæbt her til for en del år siden af tyske agn-fiskere, og har efterhånden etableret sig i søer og grøfter i det store område vest for den lille vestjyske by.

– Første spot var resultatløst, så det er – selv om hundefisken efter sigende skulle være ret udbredt – stadig en art som skal opsøges. – På spot nummer to var der i første omgang heller ikke nogle pillerier, men efter den lange gåtur ind i ingenmandsland, skulle lungerne lige plejes med lidt tobak… Og de fem minutters timeout var nok til, at der kom et dyk på mit lille wagglerflåd. Et halvt minut senere røg flåddet helt under, tilslaget sad som det skulle, og derfor kunne jeg kort efter frigøre min første hundefisk fra den lille ormeagnede str. 28’er krog. Hvor er det ustyrligt lækkert når der er “pay-off” på de mange research-timer. Hermed kunne jeg både notere mig UL-art nummer 75, og samtidig strege en “på kanten til umulig”-art fra listen. Læs mere og se flere fotos på Jønrs hjemmeside.

Lille hundefisk har været fanget enkelte gange før, men eftersom der ikke er nogen, som har tilmeldt en dokumenteret fisk som rekord, er Jørns lille hundefisk en potentiel rekord, hvis han tilmelder den til Rekordudvalget. – Det er en svær fisk at fange, fordi den ofte gemmer sig i grøde og vegetation på meget lavt vand, hvor det rent lavpraktisk er svært at fiske. Jørns lille hundefisk er derfor en flot præstation, kommenterer Henrik Carl fra Statens Naturhistoriske Museum.

 

Claw Connector

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This