– Oprindeligt var jeg taget afsted for at fiske ørred i den skønne Marielyst Fiskesø, da der har været ret godt gang i ørredfiskeriet her på det seneste, fortæller Dennis Johansen. – Fiskene gik i store stimer, som hvis det havde været et dambrug. De var i et hjørne af søen, hvor den er lidt mindre dyb end gennemsnittet af søen, samt hvor der var lidt læ for regn og vind også. Vejret var meget skiftende med både regn og sol.

– Jeg valgte at prøve en af mine langsomt synkende fluer, som ligner en lille bi. Det er delvis en tørflue, men den synker, når den har været våd noget tid. En enkelt ørred viste interesse mens den sank ned mellem dem, men jeg kunne se med mine polaroid-briller, at der stod fisk under stimen, så hvorfor ikke bare lade den komme derned, tænkte jeg.

– Pludselig mærkede jeg et forsigtigt tap, og da jeg løftede til et modhug, så jeg til min overraskelse, at det var en karusse, der havde taget min flue. Og det var en af de større. Efter en god fight med en tur i bundvegetationen, kunne jeg lande den, og så gik det hurtigt med at få målebånd samt vægt frem, da den var en del større end den karusse, som jeg fangede i 2015 som stadig er gældende DK rekord for karusse på flue. Fisken, der vejede 2050 gram målte 45cm, slår potentielt min egen fluerekord på 870 gram. længde rekorden på 41cm og DK rekorden på 1995 gram, hvis den bliver godkendt, slutter han. 

Den flotte fisk er pt i behandling hos rekordudvalget.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This