Sådan så Poppelsøen ud for en uge siden på en stormfuld dag. Poppelsøen er en hyggelig sø, med flotte omgivelser. søen er på 6.500 cm2. Søen blev åbnet i år 2000. Kiosken er åben i weekender og lejlighedsvis i hverdage. Der kan købes 2,4 og 8 timers fiskekort, imellem 100 og 200 kr. Der må fiske med en stang pr. fiskekort.

Af Rasmus Bager

CASPER LARSEN, NIKOLAJ KOLDING OG RASMUS BAGER var den 9. december taget til Poppelsøen, for at fiske stør og regnbueørreder. Poppelsøen ligger ca. en kilometer fra Ballerup gågade, og er både nem at komme til med bil og offentlig transport. Her kommer hans beretning:

Rasmus Bager med én af dagens svære regnbueørreder. – Vi ankommer til søen ca. 8.30 og bliver alle positivt overrasket over, at der stort set ikke var en eneste bølge på vandet fordi, da søen ligger i læ. DMI havde sagt at der ville være en vindstyrke på 22m/s – så en sø uden en bølge er bedre en forventet. Kort efter at vi er kommet er der allerede fisk der springer, hvilket kunne være et tegn på, at fiskene er aktive. Vi beslutter os for at så lejr ved midten af søen. Vi har søen helt for os selv resten af dagen, og der er jo altid en god ting. Så har man også fiskene for sig selv.

Fiskeriet

Da Casper Larsen og Nikolaj Kolding havde været i fjorden dagen før, havde Casper allerede monteret sit bombardaflåd med perle og svirvel, og skulle bare montere et forfang og en hvid jig – og så var han klar. – Jeg har kun lige fået min line gennem min bombarda, da råber Casper "fisk". Kort efter lander han en fin regnbueørred på ca. 2 kilo. Jeg har lige monteret en enkelkrog og er lige ved at sætte min hvide jig på, da Casper igen har fisk på. Casper gemte en af sine regnbuer som var ekstra tyk. Vi håbede på, at den havde rogn, som vi kunne bruge til at fiske stør med.

Bundrigget til stør – her med powerbait. Men rogn er også godt. Størfiskeriet i Poppelsøen

– Til størfiskeriet brugte vi et synk på 15 gram, monteret glidende på linen, en svirvel, et 50 centimeter forfang i str. 0.30 mm og for enden en cirkel krog str. 1/0. Men størene var ikke lige i hugget. Nikolaj havde en enkelt kontakt efter en god times fiskeri, hvor den lige rykkede

4-5 gange i stangen og var væk med det samme igen. Vi havde kun to hug i alt.

– Under størfiskeriet fangede vi to regnbueørreder, som huggede på et stykke rogn. Rogn kan altså også bruges til fiskeri efter ørrederne. Ellers brugte vi under ørredfiskeriet et bombardarig med powerbait på en str. 16 trekrog eller hvid jig monteret på en enkeltkrog. Vi fangede et par ørreder hen af dagen med de var ikke så nemme at få til at hugge.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This