En af verdens største mallearter – piraibaen – ligner næsten en haj – og kan fanges den tropiske del af Sydamerika. Den er dog ikke altid et lige let bytte – og at få en af de eftertragtede maller kan ofte koste flere ugers fiskeri.

Den hollandske specimenfisker Hendrik-Jan Verheij er netop kommet hjem fra en tre-ugers ekspedition til den øvre del af floden i Corantyne i Surinam, hvor det på trods af svært fiskeri lykkedes ham at fange en af de eftertragtede stormaller. – Jeg skulle egentlig have været afsted efter piraiba i 2020, men det satte Covid-19 en stopper for.

Men her i år kom jeg så altså afsted og det lykkedes os at komme frem til floden ovenfor Wonotobo vandfaldene. På grund af den lave vandstand var vi dog tvunget til at fiske nedenfor vandfaldene, hvor de dybe pools desværre var proppet med sultne sorte piratfisk, der skeleterede enhver form for agn, der blev sænket ned, på rekordtid. For at reducere problemet fiskede vi primært aften, nat og tidlig morgen, hvor de ikke var helt ligeså aktive. Det resulterede dog i nogle få rigtig flotte piraibaer, rødhalede maller og tiger sourubim maller, slutter Hendrik-Jan, som du kan følge på Instagram her.

Piraiba-mallen, som du ser her, vejede i omegnen af 70 kilo. Hendrik-Jans helt store mål var også at fange en 100 lbs+ rødhalet malle. Det bliver forhåbentlig næste gang.

 

Hendrik-Jan Verheij 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This