– Jeg startede min pighvartur i mandags, hvor jeg kørte en tur til Vejers Strand alene, for at se om jeg kunne være heldig med nogle pighvar til aftensmad, fortæller Phakphum Surintorn. – Det var en helligdag, så der var masser af folk og biler. Jeg kiggede på uret, og klokken var lidt i 13. Der var lav vandstand og ret varmt. Jeg tog jeg waders på og riggede min 10 fods stang til samt gik langt ned ad stranden, hvor der ikke rigtig var nogen.

– Der var helt klart havblik, ingen bølger og den varme luft stod nærmest stille. Der var masser af liv i vandet – lige fra vandmænd og småfisk til nogle store flade. Udsigten var dejlig, og nu skulle bare fiskes. Jeg havde valgt at bruge et 22 grams sølvblink til at starte med – samt en GULP-tobis på en ophængertafs.

– Der gik blot 30 minutter, så landede jeg den første pighvar på 36 cm, hvorefter jeg forsætter med at fiske. Jeg gik ca. 1.5 km op mod strømmen, hvor jeg fik yderligere fire pæne pighvarrer. Det var en super dag, og den største pighvar var omkring 1,8 kg. På vej hjem i bilen ringede jeg til mine to kammerater,for vi havde aftalt, at de skulle komme med ud at fiske dagen efter, da det så ud til blive et godt fiskevejr igen. 

– Den næste dag mødtes vi om formiddagen samme sted med det bedste humør. Der var både varmt og dejligt – og slet ikke så mange folk som dagen før. Vi pakkede frokost og aftensmad med, så vi ikke skulle hjem før solnedgang. Inden vi gik, fik vi kaffe og lidt at spise, inden vi skulle ned til vandet, hvor der var cirka 15 andre lystfiskere.

– Vi var enige om at gå væk fra de andre folk. Vandet var faldende, så det var godt, for min erfaring siger mig, at det tit er godt ved lavvande. Den første time skete der ingenting, men vi så til gengæld rigtig mange fladefisk, som kom svømmede. Pludselig fik en af mine kammerater et hug, og han landede kort efter en flot 40 cm pighvar! – Vi bliver stående her siger jeg til de andre – vi skal dække hver kvadratcentimeter lige her, for hvis der er én, så er der også flere i nærheden.

– Der gik under 10 minutter, så landede vi nr. 2 samme sted, så vi fortsatte med at fiske, hvorefter vi fangede den ene flotte pighvar efter den anden. Det endte med, at vi gik en tur på over 2 1/2 km klokken 19, for vi havde alligevel besluttet at gå tilbage til bilen for at spise aftensmad. Efter det fortsatte vi lidt mere med at fiske – dog uden held. Ved halvti-tiden kunne vi dog trods alt vende hjem med 10 flotte pighvarrer, og dagens største fangst var på 2,8 kilo.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This