– Martin Fischer og Daniel Larsen fra DFFD – @defynskefiskedrenge var for nylig taget tidligt afsted til Vestkysten for at fiske efter pighvar. – Vi ankom til Vejers Strand ved sekstiden om morgenen, hvor vi skulle prøve lykken først. Der blev rigget op med pighvarforfang fra Fiskeri og Natur, som de har udviklet i et “kludderfrit” system, specielt til pighvarfiskeri. Den fynske Langelands Wobler kom for enden på Martins stang og samme forfang med et sølvblink på Daniels stang. På ophængertafsen monterede vi begge en Gulp Tobis, med en ekstra lille trekrog nede i halen på den. Så var vi klar og gik op langs kysten med en god mavefornemmelse, for det hele så bare perfekt ud.

– Der var næsten ingen bølger, klart vand og godt med sol. Det ene kast blev efterfulgt af det næste i brændingen langs land. Daniel fik hurtigt nogle mindre pighvar og Martin lagde et kast i brændingen og trak langsomt ind, da det store sug skete. Langelangs Wobleren stoppede, og kampen begyndte.

– Efter en tung fight, hvor pighvarren kæmpede for livet og sugede sig fast til bunden, lykkedes det at få dagens første “godkendte” pighvar op på stranden. Vi var glade og tænkte, at det her bliver en god dag. Vi fiskede videre og endelig skete det vigtigste på hele dagen. Daniel fik suget i stangen, idet blinket blev taget af en flot pighvar, som efter en god fight kom på land. Den lykke det giver, måtte indfries med et kram, som kun to fiskere kender til. Det var Daniels første pighvar over “målet”. Dagens mission var lykkedes, og der var stadig mange timers fiskeri endnu.

– Daniel nåede ikke at fiske længe, før han fik lokket endnu en flot pighvar til at hugge. Denne gang var det på Gulp Tobis ophængeren, hvor den sad godt i den ekstra lille trekrog i halen på den. Sikke en start! Hele tre “godkendte” pighvar. Dagen var allerede langt over forventningerne, og hvad vi ikke vidste, var at det skulle blive endnu bedre! Igennem dagen blev pladserne udskiftet med nyt vand, og fiskene kom tilbage igen. Der var pighvar på samtlige pladser – plus et par fine skrubber.

– Vi ramte den samme plads, vi startede på, senere på dagen, hvor Martin også fik suget af et par fine pighvar. Det var en helt igennem forrygende tur, hvor alle forventningerne blev overgået. Vi afsluttede turen, da det begyndte at blive mørkt. Vi sad i bilen efter der var pakket sammen og gennemgik dagen: Vi landede vi i alt 14 Pighvar og 5 Skrubber. Der er masser af pighvar på Vestkysten: Det er bare om at komme afsted. Knæk & Bræk!

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This