Ja du hørte rigtigt. I Sverige  er der flere dygtige pighvarfiskere der spotter deres bytte ved at udse sig fiskene gennem en vandkikkert – og så servere agnen direkte foran munden på den.

En af dem der dyrker dette vilde fiskeri efter pighvar med succes er svenske Niclas Carlsson, som netop har landet en gigant fisk:

– Området vi fiskede på ved øen Orust, har jeg tidligere fisket uden at få nogle store fisk, men min kammerat Erk har fået flere store i området. For at være helt præcist er der landet i omegnen af ti fisk over 4 kilo herfra, så jeg er ved godt mod, da vi klokken 9 om morgenen stopper båden på et lovende sted. Solen skinner, der er ikke en sky på himlen, og alt ser lovende ud.

– Vi spotter hurtigt et par store fisk gennem vandkikkerten, men de er desværre ikke interesserede i at hugge. Præcist hvor store de er, kan være svært at afgøre før de ligger i nettet, men de var så afgjort værd at fiske til. Vores skøn er, at ihvert to af dem var i omegnen af de fem kilo og nogle af dem måske endnu større. Vi fortæstter med at søge efter fisk, da min kammerat kaster markøren i vandet og spørger: – Vil du ha´en ny PR?. Og det siger man vel ikke nej til…

– Båden bliver lagt perfekt til rette. Erik hopper ud af båden og skubber den hen mod fisken, så jeg kan sidde uforstyrret og være klar med min stang i hånden. Pludselig kan jeg lige så tydeligt se fisken under vandkikkerten, og forsigtigt præsenterer jeg jiggen 5 centimeter fra dens mund. Jeg når knapt nok at blinke inden den inhalerer agnen, og kort efter kan jag lande den pragtfisk du ser ovenfor på 5,18 kilo, slutter han.

 

Nordic Outdoorshow 2022

 

Niclas Carlsson med sin fem kilos pighvar taget på sightfiskeri med vandkikkert og jig.

Niclas Carlsson genudsætter sin fem kilos pighvar taget på sightfiskeri med vandkikkert og jig.

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This