– Målet blev sat i starten af 2020, fortæller Benjamin Møller. – Jeg ville fange en stor pighvar fra kysten! – Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget: Cornakrisen og gav mulighed for at få udlevet drømmen om en stor pighvar fra kysten. Vi fik bestilt et sommerhus og begyndte at studere, hvordan folk ellers har fisket på vestkysten efter pighvar. Diverse rigs blev bundet og adskillige blink samt pirke blev fundet frem. Hertil et par spinnestænger med kastevægt op til 80 gram plus diverse hjul mm.

– Vi så også en del youtube klip, som blev studeret grundigt. Luftfoto mm blev der kigget på – og så var det ellers afsted til kysten. De første dages fiskeri blev i høj grad brugt til at kigge på vandet, og se hvordan vandet samt strømmen arbejder med blink og pirke mm. Min kammerat David fik hurtigt fanget sig en pighvar på cirka 5 cm, som skånsomt røg retur.

– På anden dagen blev vi enige om at starte kl. 04.00 – hvilket var lige lovlig tidligt på morgenen – GAB. Vi kom ved til vandet og kunne se, at det var lidt grumset – ØV. Men fiskes – det skulle der. Allerede i tredje kast var der fisk, og en fin skrubbe kom med op. Da solen stod op over klitterne, gik det stærkt, for her fik vi nemlig fem pighvar hver – David, min søn Markus og jeg.

– Det var en god start, men desværre var der ingen af dem, der var store nok til at beholde. Klokken 9 tog vi tilbage for at spise morgenmad og kigge lidt mere på kort osv. David gik en lang tur på stranden og kiggede på vandet, Vi drøftede, hvor vi skulle tage chancen og fandt frem til nogle sandbanker, hvor vandet og fiskene kunne trække frem og tilbage. Vi kunne affiske hele området uden problemer.

– Derefter vi spiste frokost og drog afsted med smil på læben, for nu skulle det være …. Efter tre kast fik jeg bid – BUM. Den stod helt stille i starten, men efter en fin fight kom en pighvar op på cirka et kilo op. Og i kastet efter – BUM. Så sad den sgu fast, men da jeg viste, at der er ren sandbund, kunne der kun være tale om en fin pighvar, og efter en god hård fight, kom den helt ind til land, hvor den igen sugede sig fast til bunden… Her måtte vi hjælpe den lidt fri igen, for at få den på land – og sikke en fisk! Den flotte pighvar var helt sikkert en køretur på 320 km tværs over hele landet værd. Herefter fiskede vi videre og fik fire pighvar mere, som alle blev genudsat. Vores sats var en kæmpe succes og vil helt sikkert blive gentaget, slutter Benjamin.

Har du selv haft succes med pighvarfiskeriet, så hører vi meget gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This