– Vi er fire venner fra Fyn, min kollega Jesper, mine fætre Simon og Hans Christian og så undertegnede, fortæller Hans Peter Frank. – Vi har alle været ivrige lystfiskere igennem mange år, men dette var den første gang, at vi satsede målrettet på at fange pighvar. Forud for turen havde vi forberedt os ved at undersøge gunstige områder, tidspunkter, vejrforhold og hvordan man fanger dem. 

– Sammen besluttede vi os herefter for at leje en hytte ved Grærup Strand, som ligger placeret lige imellem Vejers og Børsmose, hvilket jeg kan anbefale, da denne strækning af stranden er uden biler, hvilket betød, at man ikke stod som sild i en tønde.

– Vi havde hytten fra fredag til søndag, og da vi landede sidst på eftermiddagen fredag, tog det ikke længe at beslutte, at vi skulle se, om vi kunne fange lidt frisk agn. Derfor kørte vi en tur til slusen i Hvide Sande, hvor vi fangede en god portion sild. I Hvide Sande fik vi besøg af fiskerikontrollen, som tjekkede det statslige fisketegn, hvilket vi naturligvis havde styr på – i modsætning til mange af de andre omkring os…  Den ene af kontrollørerne gav os et par stald tips til hvarfiskeriet, da han havde en vis erfaring med dette. Vi siger tak, hvis han læser med. 

– Lørdag morgen forsøgte vi os første gang. Vi pakkede grejet og gik ned mod stranden cirka 600 meter fra huset. Vi riggede til med forfang bestående af en ophænger på en bom, med 5-6 perler, et spinnerblad og en trekrog størrelse #10 med en 30 grams pirk. Selv havde jeg en tafs på pirken, hvorpå jeg havde en enkeltkrog monteret med en sildestrimmel.

– Vi fiskede fra klokken 08.00 til klokken 13.00. hvor tidevandet stod højt. Vi havde kontakt flere gange, men smed flere fisk – inklusiv nogle som vi vil tro havde noget størrelse. Men som så meget andet kan begyndelse nogen gange være svær.Vi skulle lige finde balancen imellem at give tid til at blive kroget, og ikke at lægge for meget pres på fisken, når den suger sig fast på bunden. Vi endte dog med at få en enkelt på 36 cm, som fætter Simon landede omkring klokken 09.30. Herefter stilnede det af med aktiviteten, og klokken 13.00 besluttede vi os for at tage tilbage til hytten for senere at vende tilbage efter aftensmaden, når vandet igen var steget.

– Klokken 19.00 stod vi igen i vores waders i strandkanten og kastede ud langs stranden, hvor bølgerne knækkede. Endnu engang fik vi kontakt med flere fisk, og vi landede både hvarre, rødspætter, skrubber og en enkelt ising. Men desværre manglede hvarrene størrelse, så vi genudsatte 7 eller 8, før min anden fætter Hans Christian fik en fin en på 36 cm. som ligeledes kom hjem i fryseboksen. Vi rundede en fantastisk aften af med en kold øl på stranden til den smukkeste solnedgang, mens vi evaluerede på dagen. 

– Søndag var den sidste fiskedag i denne omgan, og vi besluttede at tage bilerne og køre ned til Børsmose for at give det et skud. Vi tænkte, at hvis vi stod “tidligt” op og stod klar dernede klokken 06.00, så ville der være til at få en god plads…Bevares der var da ledige pladser, men vi måtte køre næsten helt ned til afspærringen i den fjerneste ende af stranden, før vi synes der var plads til, at tre af os kunne stå ved siden af hinanden uden at genere nogle andre. 

– Vi havde kun kastet ud ganske få gange, før vi havde kontakt med fisk. men der skulle landes 3-4 rødspætter, før jeg pludselig mærkede nogle ryk i stangen, efterfulgt af hvad der føltes som et bundbid. Følelsen kendte jeg fra gårsdagens knapt så succesfulde kontakt med hvarre, og jeg valgte derfor ikke at presse for hårdt for at få fisken i bevægelse, og efter 30-40 sekunder begyndte den så småt at samarbejde. Jeg fik den bugseret ind på strandkanten, og så havde jeg landet min første pighvar, som kunne komme på panden. Den var 37 cm, så det var ikke en kæmpe, men alligevel en god tyk spisefisk.

– I alt nåede vi at i lande 16 pighvarrer i en størrelse fra en 5 krone til de 37 cm, og de tre af dem kom med hjem, mens de resterende blev genudsat. Vi blev nogle erfaringer og gode oplevelser rigere – samt mødte en masse fiskere på stranden, som gladeligt delte ud af deres erfaringer. Det er allerede besluttet, at denne begivenhed skal gentages og fremadrettet være en tradition. 

 

Hvidovre Sport

 

Solopgang på Vestkysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This