– Jeg havde været i sommerhus med nogle kammerater, og vi havde fisket pighvar om lørdagen, fortæller Malthe Wisler til Fisk & Fri. – Forholdene havde ikke været gode med kold blæst og regn, og vi havde kun fanget tre helt små pighvar. Mine kammerater ville hjemad søndag eftermiddag, men jeg valgte at blive, da forholdene søndag aften blev helt perfekte.

– Afsted det gik, og mange km blev tilbagelagt med tømmermænd uden et eneste hug. Pludselig var klokken blevet 19, og tiden begyndte at være imod mig. Vinden havde dog endelig lagt sig, og solen var brudt igennem – det hele var egentlig ret lækkert og tropisk. Det eneste der manglede var en fisk. Og jeg havde kun en times fiskeri tilbage, hvis jeg skulle nå at være hjemme på et tidspunkt, hvor jeg stadig kunne fungere på job næste dag.

– Jeg gik og fiskede det dybe vand foran 1. revle, da det pludselig gav et voldsomt stød i stangen. Jeg tænkte “YES ENDELIG” og forventede egentlig, at jeg nu ville mærke nogle tunge rusk i stangen. I stedet begyndte mit hjul at skrige og 6-7 meter line fløj afsted, som var bremsen ikke eksisterende. Fisken fightede mere som en havørred end en pighvar, og efter fire af disse vilde udløb, kastede fisken sig rundt i overfladen, og jeg fik den presset ind, hvor bølgen knækker. Først der så jeg, hvor grov en fisk, jeg havde kroget.

– Vi sloges et par minutter i bølgebruddet, som var ganske voldsomt, da der egentlig havde været godt gang i vinden den dag. Til sidst fik jeg den langt nok op til, at jeg kunne træde på den og få den sikkert op på stranden. Så stod jeg der, helt alene på stranden og råbte og dansede, mens min nye pr på 59 cm og 4 kg lige ud lå foran mig. En helt igennem fantastisk oplevelse der bare beviser, at selvom tid og tømmermænd er imod en, skal man aldrig give op. Drømmefisken kan komme når som helst, slutter han.

Du kan også selv deltage i Kinetic Fiskecup 2021. Alle kan deltate uanset hvad fisken er fanget på – og det er ikke nødvendigvis de største fisk, der vinder. Dommerpanelet lægger vægt på de bedste historier og de lækreste fotos inden for fem kategorier: kyst, saltvand, sø, å og put and take. Læs alt om konkurrencen her.

 

 

Hvidovre Sport

 

Malthes tålmodighed blev rigeligt belønnet med denne flotte fire-kilos pighvar.

 Malthes tålmodighed blev rigeligt belønnet med denne flotte fire-kilos pighvar.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This