Peter Kjærulfs friskeste fangst. En blandt fire laks i maj måned! PETER KJÆRULF fylder sølvkammeret op for tiden. Fredag den 29 maj blev endnu et stykke sølvtøj føjet til samlingen, da han som så ofte før frekventerede Grønåen ved Rørkær.

Efter kort tids fiskeri huggede en stor fisk helt inde ved kanten og tog et stort udløb, vel at mærke indenom en grødebusk. Kort efter sprang fisken og Peter kunne konstatere at det han i første omgang troede var en gedde i stedet var en sølvblank laks.

Nu begyndte så en længere kamp mellem laks og lystfisker, som Peter troede han havde vundet, da fisken var halvt nede i nettet. Kæmpen slap dog fri igen, mens fangeren mistede tabte nettet. Siden hen røg også de to øverste led af den tredelte stang af, hvorefter den rutinerede lystfisker måtte indse at ville han have fingrene i laksen, skulle det ske gennem en tur i åen.

I sidste ende lykkedes det dog at håndlande en flot laks, der målte 95 cm og pressede vægtnålen ned på 7,4 kg. Med til historien hører dog at Grønåen også har sine dybe steder, hvor Peter en overgang var i vand til halsen.

Den glade fanger har den seneste måneds tid, udover dagens fangst, landet to laks på henholdsvis 5,6 kg og 7,6 kg samt en havørred på 4 kg – alle i Grønåen. Hatten af for det!

Rapporten er indsendt af Thomas Damgaard Sørensen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This