Lige nu er det helt perfekte forhold med 2-4 m/s, så mon ikke der er lagt op til en god dag for de danske tunfiskere i Skagerrak, selvom det ser ud til at blæse lidt op til 6-8 m/s senere på dagen. Som vi nævnte i aftes, blev der i går landet hele 19 tun, som i grove træk blev fordelt på én fisk til hver anden båd. Fiskene blev taget i området cirka 30 sømil nordvest for Grenen, hvor der tydeligvis var rigtig godt med store tun.

En af de dygtige og heldige fangere i går var Bernhard Dlugatch Christensen, der sammen med Flemming Berg og Hans Hagerup lykkedes med at kroge en god tun efter et par timers fiskeri. – Efter en fight på knapt en time på en helt ny stang, han havde fået fra Herning Trailer & Bådcenter, kunne de tre fiskere give tunen videre til biologerne på mærkebåden. Her målte forskerne den til 252 cm, hvilket svarer til en vægt på cirka 250-300 kg. Den flotte fisk blev som alle de øvrige forsigtigt genudsat med en tag, der kan give information om fiskens færden det næste stykke tid – til glæde for forskningen og forhåbentlig også bestanden på den lange bane.

Det bliver spændende at følge dagens fiskeri, som meget vel kan blive det sidste, for i morgen meldes der om 10-12 m/s vind i området.

 

Friluftsland udsalg

 

Fight af tun på Skagerrak

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This