WESTIN KONSULENTERNE Jörgen Larsson og Luc Coppens har været i Holland og teste pelagisk vertikalfiskeri. Metoden virker forrygende til sandarter, der står midt i vandsøjlen og kan til tider producere et markant større gennemsnit på fiskene end normalt vertikalfiskeri.

Det pelagiske vertikalfiskeri er de seneste år blevet meget populært i Sverige, men stadig ret ukendt i Holland såvel som resten af verden.

Jörgen Larsson med turens største fisk.

De første dages fiskeri var præget af et passerende uvejr og gav ikke de store fangster. Vertikaleksperterne fiskede i en stor, flod hvor store sandarter periodisk samler sig nær bundstrukturer. Fiskeriet gav ikke nogen store fangster, men det lykkedes dem at fange 30 mindre sandarter.

De resterende dage af testturen skulle spenderes i en stor sø, hvor sandarterne har mere pelagiske jagtvaner. Efter at have fundet sandarterne fra 3-10 meters dybde på den 30 meter dybe sø, fiskede de på dem med 20 centimeters Westin TwinTeez på 30 grams jighoveder. Der var flere farver, som virkede, men den mest produktive var farven "Confused Tomato" med en påmonteret raslekugle.

"Confused Tomato" var den mest produktive farve på dagen.

Luc og Jörgen fangede totalt 13 sandarter i imponerende størrelser. Idet Ti af fiskene var over 74 cm med den største på 89 cm og 7 kilo.

Testfiskeriet var især en øjenåbner for Luc Coppens, som på grund af fiskenes gennemsnitsstørrelse oplevede noget af det bedste fiskeri han har haft i den sø gennem de seneste ti år.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This