Jørgen Lindstrøm var manden som satte annoncen i Fisk & Fri, og dermed lagde grunden til Dansk Grejsamlerklub. Her ved en grejauktion i 2007. Det ser ud som om han har fundet noget han bare bør eje.

7.9.2011 – DANSK GREJSAMLER KLUB er en klub der henvender sig til nostalgiske sjæle med en speciel forkærlighed for – gerne gammelt – gej. Klubben kan denne måned fejre sit 25 års jubilæum, og det sker den 17. og 18. september til et arrangement på Gram Slotskro, hvor det skarpe hjørne blandet andet fejres med en stor grejauktion.

Det er nok primært ældre lystfiskere, der kender den nostalgiske følelse, når de ser et eller andet stykke grej – det være sig hjul, stænger, blink, spinnere, måske en fiskebog eller andet med relation til lystfiskeri. "Sådan en havde jeg også!" eller "Det var det hjul, jeg ønskede mig allermest, men aldrig fik råd til!". Nostalgien og minderne vælter hurtigt frem, når tankerne går tilbage til tiden, der var engang, og det vi specielt holder så meget af – lystfiskeri. I Dansk Grejsamler Klub er der i skrivende stund godt 300 medlemmer der deler denne passion for grej, og i klubben er gammelt grej og lystfiskerhistorie det primære, men de fleste medlemmer er også inkarnerede lystfiskere.

To BMV fastspolehjul. Et stykke dansk lystfisker- og erhvervshistorie. Historien om fabrikken på Als kan man læse mere om på Dansk Grejsamlerklubs hjemmeside.Fisk & Fri har også haft en lille indflydelse på klubbens eksistens, for det var i december-nummeret 1986 initiativtager til Dansk Grejsamler Klub, Jørgen Lindstrøm, via en gratis annonce i det daværende "Læsernes Marked" søgte ligesindede til dele passionen for gammelt grej og lystfiskerlitteratur.

Jørgen Lindstrøms primære tanke var i første omgang at danne en form for bytte- og udvekslingsgruppe, hvor medlemmerne kunne hjælpe hinanden. Omkring en halv snes stykker reagerede på annoncen, og derved var kimen for klubben lagt. Det første år var der intet kontigent, men allerede efter få udgav klubben et rigtigt klubblad med navnet "Loppefiskeren". Den positive udvikling fortsatte, og snart blev der også afholdt grejauktioner blandt medlemmerne. I 1994 udstiller klubben første gang på Odder Museum. Forskellige udgivelser om grej er det blevet til, og som noget helt specielt udarbejdede og udgav man i 1997 en liste om samtlige danske bøger gennem tiderne, som omhandler emnet lystfiskeri. Blot for at nævne nogle af de tiltag, som klubben har gennemført.

Et 25 års jubilæum skal naturligvis markeres, og det bliver det. Det sker som før nævnt på Gram Slotskro i weekenden den 17. og 18. september. Her vil der være stor tre-retters festmiddag, grejauktion og meget mere. Læs mere om arrangementet på klubbens hjemmeside, www.grejsamler.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This