Gennem 27 år er ihærdige trollingfiskere troppet op på Bornholm i påskeugen, for at deltage i Danmarks ældste trolling konkurrence: Påsketræffet. Men hvordan kom det til. Få historien her, og en en god håndfuld tips til fiskeriet, hvis du selv skulle finde på, at deltage.

Af Ask Futtrup

“Sannes Familiecamping”. Den klingende bornholmske røst i den anden ende af røret tilhører Allan, der har været med fra påsketræffets begyndelse tilbage i begyndelsen af 90’erne. Et træf der tog form, da Jesper fra SportDres i Rønne kontaktede ham for en uforpligtende snak om, hvordan man kunne trække lystfiskere til Bornholm.

Det var nærmest før nogen vidste hvad en downrigger var, men Jesper havde god kontakt med en af tidens helt store koryfæer, Flemming Madsen, og tilbød ham, at komme på besøg på Bornholm, hvor han kunne bo gratis på campingpladsen. Han skulle bare betale for strømmen.

Madsen fangede laks, på denne første test-tur, så næste år inviterede han alle gutterne over til en uges uofficielt trollingtræf på Bornholm. Og da Jørgen Wolner og Lars Terkildsen i 1991 fangede den første danske trollinglaks over 10 kilo, og Sten Petersen det efterfølgende år landede en bandit på 10.4 kilo, var succesen i hus, og træffet en realitet. Et træf, som Sannes Familiecamping siden har ført videre som den tradition vi nu kender som påsketræffet, der hvert år tiltrækker op imod 100 både fra nær og fjern.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK OG FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This