– Jeg har fisket, siden jeg var dreng og boede ved åen i Ribe, fortæller Jens Birch Nielsen. – Hvert forår blev den lille træbåd slebet og malet, så den igen kunne give mig mange gode timer med fiskeri i åen. Fiskeriet var primært efter gedder – men en gang i mellem gav det en ørred. Derefter gik der uddannelse, familie og karriere i København i den, og jeg fik ikke fisket i mange år, da der jo ikke findes ret mange åer på Sjælland. Og kysten virkede på en eller anden måde uoverskuelig. Men sidste år ombestemte jeg mig, da jeg på de sociale medier så indslag om mange, der havde glæde af kystfiskeri efter havørred, så mit første gode waders sæt blev anskaffet, og Roskilde fjord, hvor jeg nu bor, blev indtaget. Kystfiskeriet blev hurtigt udvidet til også at omfatte Samsø, hvor vi har sommerhus, og det gav to fine havørreder på godt 2 kg og 60 cm sidste år.

– I år har forholdene ofte været svære, men her i påsken ændrede det sig. Varmen steg og vinden blev mere gunstig, så derfor skulle nordenden af øen afprøves. Og efter en times fiskeri kom et tungt hug. Fisken stod længe stille, og tog derefter en langt udløb, hvorefter en god fight på 10 minutter begyndte. Hver gang jeg troede, at fisken var ved at blive træt, så fik den ny energi, og stak af igen, men langt om længe fik jeg den landet på stenkysten. Nettet var alt for lille, så det blev en håndlanding, og hvilken fisk: En smuk sølvblank havørred på 5,4 kg fordelt på 75 cm i god kondition. Den blev taget på en sølv Meps 5 spinner, som jeg har brugt med succes hele livet.

– Fredag d. 16. april går det løs med laksefiskeriet i de jyske åer. Min søn og jeg er med – og vi er klar til at fange vores første laks. Det bliver konge. Knæk og bræk til jer alle.

 

Friluftsland sommer

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This