– Efter en hård uge med meget arbejde og en vejrudsigt der så helt fantastisk ud, var jeg ikke i tvivl om, at weekenden skulle bruges ved vandet, fortæller Nikolaj Kofoed. – Det blev lørdag, og jeg skyndte mig at få pakket min bivy samt alt mit fiskegrej, så jeg kunne komme afsted til søen. Lørdagen blev hovedsageligt brugt på at få sat campen op og fange skaller til søens store gedder! 

– Jeg står op søndag morgen til solopgangen og nyder stilheden samt fuglenes sang. Vandet er helt blik og himlen skyfri, hvilket ikke altid er de bedste forhold til storgedden! Jeg får rigget en stang til med glideflåd, og sætter en stor rudskalle på krogen – samt kastet den ud i suppen. Morgenen og formiddagen forløber utrolig stille uden nogen rigtig aktivitet. Da det bliver middagstid, beslutter jeg at sætte en mindre rudskalle på krogen, og dette skulle vise sig at være den rigtige beslutning! 

– Jeg har lige kastet ud og placeret stangen i min bankstick samt vender mig for at tisse, da min kammerat råber panisk, at min stang er på vej i søen! Han får reddet stangen, så jeg skynder mig over til den. Jeg får kontakt til fisken og kan med det samme mærke, at det er en god fisk!

– Hun trækker afsted gennem søen som et godstog, og selv med tilpas stram bremse bliver hun ved med at trække line af hjulet, men hver gang jeg tænker, at nu må hun være træt, så tager hun endnu et tungt udløb! Til sidst – efter en lang og sublim fight – ender jeg dog med at lande 2020 sæsonens første 10+ gedde!

– Gedden bliver vejet ind til 10.7 kg fordelt over smukke 108 centimeter. Efter sådan en fisk behøver jeg ikke fange mere på resten af min tur, for den er allerede reddet nu, og det skal vise sig, at det også bliver turens eneste gedde på land. Men hvilken fisk at starte sæsonen på! En sjov lille tilføjelse er, at efter jeg er kommet hjem, og har tjekket billeder af gedden samt af en gedde fanget sidste år, så viser det sig ud fra nogle meget specifikke trak i mønsteret på gedden, at jeg faktisk hat fanget præcis samme gedde på – og hold nu fast – PRÆCIS samme dato et år forinden. Fisken er på det ene år vokset 2.1 kg i kampvægt og 2 cm i længden.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This