– Onsdag morgen mødtes 15 mænd på Vedbæk Havn. Nogle med overdådige fiskeudrustninger – andre med lidt mere improviseret udstyr. Sådan lyder det fra Jesper Hvidkjær Pedersen. – Dagen stod på kuttertur med MS Jaws. Vejrudsigten sagde tiltagende vind og regn fra middagstid, så de vandtætte heldragter var bestemt at foretrække.

– Tirsdag aften fik jeg en SMS om, at det ikke var en pirketur vi skulle ud på, som jeg forventede, men at jeg skulle medbringe en kastestang. Heldigvis har jeg en 100 kroners teleskopstang liggende, så den fik lige et ordentligt hjul på og så afsted. Jeg havde aldrig brugt kastestænger på en kuttertur, men det skulle jo prøves. De mest erfarne riggede hurtigt til med kastestænger og gjorde klar til at sætte børsteorm på. Andre tog, hvad de nu kunne finde med en passende vægt på mellem 20 og 50 gram for at kaste ud, synke til bunds og trække ind tæt på bunden for at gå efter torsk. Jeg havde ikke noget at vælge imellem, så jeg satte min gamle ABU Garcia Toby Salmo 30 gram på og fandt hurtigt ud af, at den enten skulle højt med vinden eller meget fladt vinkelret på vinden. En lidt bedre stang havde nok givet lidt bedre kast.

– Båden lå på seks meter vand ud for Eremitageslottet. De andre deltagere så meget målrettede ud og kastede med mindre og tungere blink, så allerede efter tredje kast besluttede jeg mig for at låne mig til noget, der lignede de andres, og som ikke blev taget så meget af vinden. Jeg ville dog lige kaste et par gange mere, og det var heldigt nok, for det gav en rimelig torsk på 1800 gram, der blev hevet op som dagens første fisk.

– Min kammerat Dennis og jeg var de eneste på kutteren der hev torsk op. I alt fangede vi 5 stk. Vi satte dog de to mindste ud igen, da der ikke var meget kød på, selv om de er lovlige. Så kan de passende blive kæmpestore, til vi atter tager på torsketur. De resterende deltagere hev skrubber op, og der var vist nok til hele familien. Rekorden var 15 skrubber. Mine torsk blev kogt og serveret med friske kartofler, hollandaisesauce og broccoli. Resten blev frosset til fiskefrikadeller. Tak til Kruger Veolias personaleforening for at jeg måtte snige mig med.

 

Friluftsland

  

En af de fine torsk fra turen med Jaws. Her er det Dennis med dagens største torsk.

En af de fine torsk fra turen med Jaws. Her er det Dennis med dagens største torsk.

 

Så er der serveret. Kogt torsk med smør og krydderier, friske kartofler og hollandaisesauce – JATAK

Så er der serveret. Kogt torsk med smør og krydderier, friske kartofler og hollandaisesauce – JATAK

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This