– Dages tur gik mod Nørhå Fiskepark, som lige inden frosten satte ind, havde udsat en god portion special arter, fortæller Mads Ramshøj. – En del af disse fisk var store flotte tigerørred op til 5- 6 kilo. Sø ejeren har forsynet søen med elektriker-rør, så der kunne fiskes sikkert fra land. Vi fik pakket grejet og kørte mod Nørhå. Da vi ankom til søen var der som håbet ikke et øje, og vi indløste fiskekort samt fandt elektriker-røret. Vi fandt et godt spot og begyndte at hugge to huller i isen med en lille håndøkse. Her efter fik vi rigget stængerne til med et godt gammeldags bundrig og powerbait. Dagens farve blev den søde powerbait med tutti frutti.

– Vi fik skudt rigget ud under isen og slog bøjlen fra. Der gik kun 10 minutter, før linen sitrede i den kolde vand og så kørte den løse line bare ellers der ud af! Vi holdt vejret og gav fisken 30 sekunder til at sluge baiten. Jeg tænkte, at nu måtte det være og så slog jeg bøjlen til. Bang sagde det, og isfiskestangen krøllede sammen ind under iskanten. En heftig fight var i gang, og efter 10minutters tovtrækning, kom et bæst af en tigerørred til syne! Nettet kunne knap nok være i hullet og fisken gav bestemt ikke op på isen. Tilsidst lykkes det at få den hidsige ørred i nettet, og der blev brølet af glæde, så Thy nationalpark ikke var i tvivl.

– Fisken vejede 3,5 kilo, og den var rigtig tyk om maven! 5 minutter efter var der endnu en gang bud efter frugtbaiten, og nu kom en tigerørred af dimensioner til syne! Denne fisk fik den anden på 3,5kilo til at lige en guppy, men desværre slap krogholdet blot 10cm fra netkanten! Vi skulle lige sundes os igen oven på den omgang, men glæden over den første fisk varmede på turen hjem i bilen.

Du kan læse mere om isfiskeri med elektrikerrør her.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This