– Jeg og tre venner havde her i går besluttet os for, at vi skulle ned i havnen og fiske lidt torsk, fortæller Magnus Petersen. – Jeg mødtes med en af gutterne ved 17-tiden ved et af vores spots i inderhavnen, hvor jeg får rigget mit 12 grams tungstens jighoved op med en helt mørkebrun jig, og derfra begynder vi så fiskeriet.

– Cirka 30 minutter inde i fiskeriet, hvor vi ikke havde mærket noget, kaster jeg ud og laver et par ryk i stangen, hvor jeg så får en besked. Jeg tager min stang over i venstre hånd, og svarer beskeden, hvorefter jeg pludselig kan mærke et ordentligt hug. Jeg får givet et svagt modhug med venstre hånd, hvorefter jeg skynder mig at smide mobilen fra mig, så jeg kan få stangen over i højre hånd igen, så jeg kan give et ordentligt modhug for at sikre mig et ordentligt kroghold på fisken.

– Efter et par minutters fight, hvor den har taget godt med line, viser den sig endelig i overfladen. Vi har på dette tidspunkt fået et par tilskuere, som står og klapper og peger ned på torsken. Jeg ender med at give min makker stangen, og får så klatret ned af en stige for at tage gællegreb på torsken. Vi får vejet den til at være 2,875kg, og målt den til at være 72cm lang. Ti minutter senere kommer de sidste to drenge, som er meget imponeret over fisken og vi får skudt et par gode billeder. Vi fisker så lige det sidste stykke på spottet, hvor vi får taget en del småtorsk, men lige som vi skal til at skifte spot og tage over til et andet spot lige ved siden af, får Jannick, min ene kammerat, også kontakt til en finere fisk, som får taget noget udløb. Han får den i land, og der bliver skudt et par billeder. Han vælger hurtigt at sætte den ud igen. Vi skifter herefter igen plads, hvor vi igen får en del af de små torsk, hvorefter vi kalder det en dag. Vi endte i alt med 11 torsk, og alle på nær den største kom ud at svømme igen.

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This