– Forleden kiggede min barndomskammerat Kevin og jeg på vejrudsigten, der lød på 0 – 1 sekundmeter, fortæller Jesper Sandholm. – Vi besluttede os derfor for at tage ned og få tanket båden samt få gjort alt grejet klar, så vi kunne tage afsted tidlig næste morgen. Vi skulle sejle fra Lemvig Havn klokken 6, men på grund af utrolig tæt tåge og en sigtbarhed på blot 25 meter ændrede vi det til klokken 7.30. Her havde tågen dog ikke lettet endnu, men vi tog chancen og satte kursen sydvest over.

– Havet var fuldstændig havblik, så vi havde forhåbningen om et par fine torsk, da strømforholdene også var helt fine. Efter toenhalv times sejlads lå vi nu omkring de 45-50 sømil sydvest for Thyborøn. Vi var kommet ud over noget flot stenbund, hvor vi fandt en top på ekkoloddet, der stak omkring 8 til 9 meter op i vandet fra bunden Vi sejlede omkring en mil væk og riggede stænger til, så vi var klar til fiskeriet, når vi ramte toppene. Efter et kvarters tid sejlede vi hen på toppen igen, og i første kast Kevin lavede, var der intet mindre end fem torsk med oppe: Fuldt hus med torsk svingende fra 3,5-5,5 kilo. Det fortsatte så i et godt stykke tid, og da klokken var cirka 12 besluttede vi os for at sejle ind mod Thyborøn, da vi havde fået rigeligt med fisk.

– Vejret var stadig fantastisk, og vi satte autopilot til Thyborøn med cirka 22 knob, mens vi på dækket fik rengjort og renset vores fisk. Positionen er nu gemt sikkert i plotteren og skal helt sikkert prøves igen snarest muligt Helt igennem en fantastisk tur med fisk på op til 6,5 kg. Turen bød på en god blanding af, lyssej lange og torsk.

 

Friluftsland

 

Fuldt hus med torsk på Nordsøen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This