Forestil dig at fange en malle, som den du ser her på fotoet taget fra en flydering! Det er helt normalt, hvis man som Tom Sintobin dyrker et målrettet driftfiskeri efter maller i hollandske floder og kanaler.

Tom har dyrket fiskeriet i flere år. Til at starte med fiskede han vertikalt under flyderingen, hvor han spottede mallerne direkte på skræmen, hvorefter han sænkede agnen – en stor klase orm – ned foran snuden på dem. Det virkede rigtig godt i starten, hvilket gav ham mange vilde fights, hvor store maller blev kroget på ganske kort line lige under flyderingen.

– Desværre er fiskene nu begyndt at blive noget mere sky, fortæller han. – Som det er nu, bliver de skræmt fra vid og sans, hvis man fisker lige over dem. Teknikken har derfor udviklet sig til, at vi stille og roligt driver med strømmen med et flåd 10 – 20 meter foran flyderingen, så mallerne ikke bliver skræmt.

Taklet, som vi fisker med, er to enkeltkroge str. 8/0 og 4/0. På den store krog, som er øverst, agnes en stor klase på 10-12 orm – typisk canadiske nightcrawlers. Den lille krog er nederst, og her er blot en enkelt orm, som er trådet op på selve krogen. De to kroge skal være så langt fra hinanden, at ormene fra den ene krog ikke filtrer sig sammen med ormene fra den anden krog. Flåddybden er typisk 2/3 af flodens gennemsnitsdybde, der varierer fra 3-12 meter. Og så er det ellers bare med at få afsøgt noget vand, slutter han.

Mallerne er ved at blive mere og mere almindelige i Holland – og deres snitstørrelse er stødt stigende – blandt andet fordi de tager for sig af de rigelige mængder af invasive sortmundede kutlinger.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This