Fiskeri efter bækørreder er et stille “ninjagame”. For at fange disse vidunderlige fisk, skal man være forberedt med tålmodighed og en meget rolig tilgang til fiskeriet. En knækket gren eller et bump på brinken, ja så er jagten ofte slut. Sådan lyder det fra Mathias Olsen: – I dag skræmte jeg også et par stykker, selvom jeg prøvede at gå så stille, som jeg overhovedet kunne.

– Bækørreden er virkelig følsom og kan let mærke de vibrationer, som man laver i vandet, hvis man går for tæt på kanten. I dag var det igen en lille kvist, der skræmte den første, og nok også den største, jeg så i dag. Jeg havde udvalgt en strækning, hvor jeg kendte et par gode huller, der før har holdt nogle flotte eksempler. Og i dag var ikke en undtagelse.

– Allerede ved første hul, så jeg en fisk, der ringede i vandet. Jeg kastede straks opstrøms forbi hullet og trak henover. Et lille spinstop og så var den første fisk solidt plantet på en lille orange- og kobberfarvet spinner. Derefter fandt jeg flere fisk og havde et par mindre fisk i nettet.

– Dagen sluttede med dette flotte eksemplar som ses på billedet. Det virker til, at der er en spinkel fremgang i bækørred bestanden i den å jeg fisker. Håber alle de gode tiltag virker, og at man får endnu mere fokus på vores skønne vandløb i det danske land, slutter han.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This