– I begyndelsen af maj tog et hold danskere til Tjekkiet på en karpetur. Niels Alex Larsen var en af dem, der var med, og han havde taget sin kæreste Heidi Olina, og deres 10 år gamle mops “Møffe” med til denne selskabelige hyggetur.

– Fiskeriet var nærmest allerede i gang på den udvalgte plads, jeg sad på, for jeg havde stort set ikke fået rigget de tre stænger til, inden den første stang gik af, fortæller Niels Alex. Kort efter var en mindre spejler på cirka 6 kilo min første tjekkiske fisk.

– Vandet skulle holde på nogle rigtig flotte karper op til over 30kg+, men ejeren af søen havde åbenbart sat nogle mindre fisk ud til at øge bestanden lidt, og det skulle vise sig, at de i den grad havde indfundet sig ved mit foder. Jeg måtte derfor skifte taktik, og prøve at fiske lidt større krogagn for at undgå de små fisk. Men – det gjorde også, at vi de næste tre dage mistede fisk på tabte kroghold. Dels fordi, at fiskene var forsigtige og vandet var koldt, men også fordi de mindre fisk ikke rigtig kunne gabe ordentligt over agnen.

Heidi med sin flotte skælkarpe.

Heidis superagn gav en 12 kilos skælkarpe,

Heidis superagn – pølse med vingummi – gav en 12 kilos skælkarpe. Øverst ses Niels Alex Larsen med sin flotte 20,3 kilos skælkarpe fra Tjekkiet.

 

– Anyway, så gjorde det, at man skulle op flere gange om natten, for at ryste en “kylling” af her og der. Til sidst kom de større fisk dog endelig og fik skubbet de små lidt på afstand. De var nu ovre hos naboen, og han kunne så få glæde af champagnefiskene… Vandtemperaturen var nu steget et par grader, og vi kunne lande nogle fine fisk imellem 10 og 20,3 kg de næste to døgn. Midt i dette krogede jeg et monster af en fisk. Jeg røg derfor ud i båden, så jeg kunne komme hen over den.

– I de næste 15 minutter blev jeg trukket rundt ude over dybt vand, og jeg så ikke fisken. Til sidst kom trykboblerne, som tegn på træthed, hvorefter den langsomt kom mod overfladen, og snart kunne jeg skimte en kæmpefisk under båden. Yeeees! Det var jo kæmpekarpen, vi var ude efter, og mine knæ rystede, så det gav bølger ud i hele søen. Men så skete det! Fisken kom nu helt til syne i overfladen, og forvandlede sig selv fra at være en imaginær stor spejlkarpe på cirka 130 cm til en stør… Ja, skuffelsen meldte sig må jeg jo nok indrømme. Og det på trods af, at det var den flotteste stør, jeg nogensinde har fanget… Tyk og rund var den også, og fisken klemte vægten ned over 26 kg… Puha, Sikke en fisk.

– Fiskeriet fortsatte med de gode fisk bl.a. en skæller på 18,4 kg og en på 18,8 kg. Heidi sluttede selvfølgelig af med at sige: Jeg vil også prøve! Herefter agnede hun en stang op med fransk pølse, vingummi og lidt grillpølse, kaster ud i “ingenting” og nappede en prægtig skæller på 12 kg.

– Alle fisk foruden Heidis skæller blev ellers taget på Successful Baits, Red Spice Fish, og GLM pellets – boosted godt i en masse dejlige fishy liquids, samt Red Spice Fish groundbait.

 

Jans Lystfiskershop

 

Niels Alex Larsen med den tjekkiske stør, der gav ham kamp til stregen.

Øverst ses Niels Alex Larsen med sin flotte 20,3 kilos skælkarpe fra Tjekkiet.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This