– Klokken 01.00 kører jeg til Thyborøn i det skønneste vejr, fortæller Kennet Brask. Der er varmt og ingen vind. Det er perfekt vejr til en 20 timers havtur på Vesterhavet og fangsterne har været fine på de sidste dages ture.

– Ankommet til Thyborøn går jeg direkte til køjs for at få noget søvn inden dagens fiskeri, da vi skal sejle seks timer til pladserne. Der går ikke lang tid, inden jeg bliver vækket af et knirkende skrog og de kraftige rulninger, der kommer, når skibet hugger i de store bølger… Hvad blev der af det gode vejr uden vind og bølger? Næste gang jeg bliver vækket, er det lyden af en person, som må give op overfor søsygens kvaler… Resten af nattens sejltur er uden søvn.

– Da vi kommer til fiskepladsen, begynder fiskeriet godt og næsten alle får torsk ombord, bortset fra de to, som bliver i køjen på grund af søsyge. Kort tid efter må jeg selv give op, men fortsætter fiskeriet, da fangsterne er jævnt gode. Hen på formiddagen bliver der længere mellem fangsterne, bortset fra de to tyskere, som står agter og hiver den ene torsk op efter den anden… Det er dygtige fiskere de tyskere, hvilket man ser på hver tur! Det samme er to fynboer, som har styr på fiskeriet, og de er meget eksperimenterende med forskellige opsætninger, hvilket giver masser af torsk i kurvene.

– Skipper Birger er også eksperimenterende og der kommer hans feminine side frem, da han binder et forfang med små lyserøde og hvide gummiagn – med et islæt af glimmer og fjer. Næsten noget man kunne forvente at se på Copenhagen Pride. Men det virkede og drillerierne stoppede. Henover middag vendte strømmen, og pludselig blev fiskeriet markant bedre, og hver gang pirken kom til bund, var der kontakt med fisk. De var ikke store, men det var fine spisetorsk, som stille fyldte kurvene hos alle.

– På den sidste plads kom størrelsen op på fangsterne, og fiskeren, som havde sovet det meste af turen kom op og tog sin stang: Straks havde han fleks på stangen…En lang og sej kamp begyndte og senere hiver han tre store fine torsk på omkring 5 kilo op. Full House må man sige. Klokken nærmer sig 17.00, og skipper Birger ringer pirkene op for sidste gang, hvorefter vi vender skuden hjemad. Alle har fået godt med fisk på trods af, at 5 ud af 12 blev ramt af søsygen. Tak til skipper Birger på Muddi for god sejlads og det altid gode humør.

.

Friluftsland udsalg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This