– Alle drengene og jeg skulle på den årlige tur til Langeland, fortæller Keven Andersen. – Fiskeriet startede torsdag morgen kl 06.45 og sluttede søndag 18.30. Den første dag lægger vi ud med en masse blanke undermålere og slutter af i Lindelse Nor med en flot farvet hanfisk på 57 cm.

– Anden dagen starter på samme måde med en 4-5 undermålere op imod de 39 cm, indtil jeg ændrer taktik igen og søger i “mudderhullerne”. Det er normalt ikke er min stil, men jeg ville have en større fisk. Det bliver hurtigt til en blank fisk på 40 cm og en på 43 cm. Derefter mister jeg en blank fisk omkring de 3 kg. Den tager mit blink i munden og løber afsted, indtil jeg pludselig står med slap line og et blink, der kunne trækkes ind igen. Satans også, men nu vidste jeg, at jeg havde fat i noget af det rigtige. Jeg finder en klump rav på vej tilbage til bilen, og render egentlig og føler mig ret heldig. Herefter slutter jeg af i endnu et mudderhul på vestsiden af Langeland, der holder et par store flotte fisk, som efter at følge blinket helt ind under land bliver skræmt af mig, og er ikke til at få i tale igen. Jeg slutter af med en meget tynd farvet hunfisk på, 54 som er på vej i åen.

– Den sidste dag starter jeg, hvor jeg sluttede. Der har jeg en af gutterne med, som trænger til at fange fisk, også selvom det koster et par kilometer i benene. Han får lynhurtigt en lille tyksak på som desværre ikke helt holder målet, men så er vi i gang. Min makker Mads får lov at gå forrest hele vejen, og vi har begge et par pæne følgere.

– Vi skifter plads, og Mads får igen lov at gå forrest. Der ser lidt håbløst ud i starten, men vi render lynhurtigt ind i en masse blæretang, sten og snørebånd som de kære havørreder godt kan lide at mænge sig i. Vi får lidt hornfisk, en lille ørred, lidt nap og nogle følgere. Mads skal til at skifte blink, og jeg skal vride blæren. Mads stopper, og jeg går forbi ham, og fisker over imod et stykke strand, hvor jeg kan komme op og træde af. Jeg når 20 meter forbi Mads, da min 15 gr Brede Silling forsvinder i det mørke pludrede vand, hvorefter en fisk drøner mod overfladen og plasker rundt. Den når at trække en 10-12 meter line af. Jeg får den derefter på klods hold igen, strammer min bremse helt til og trækker den over netkanten. Den får ikke en chance. Vi jubler over fisken, der tre kilo og 66 cm. En fisk i god stand. Men den skulle min makker altså have haft, da det for ham havde været en ny PR. Men sådan er “gamet”. Vi skal bare klø på og så kommer flidspræmierne på et tidspunkt.
Knæk og bræk. 

 

Boatshow 2023

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This