– Jeg har netop været på fællestur med Ærø Sportsfisker Forening, fortæller Jan Pryds. – Vi startede årets første tur med rundstykker og kaffe, for der skal jo hygge lidt og snakkes pladser, ind vi drager ud. 3-4 mand ville ud til “Rensningsanlægget”, hvor Rasmus nogle dage før fik en smuk overspringer.

– Udfordringen med alt det vind, vi har haft, gjorde at vandet rundt om øen var meget beskidt og ikke fiskebart. Jeg valgte at starte i Marstal direkte langs kirkegården, hvor vandet så rigtig fint ud. Jeg troede derfor på fisk i hvert kast, og der kom hurtigt lidt “grønlændere” i nettet på 38-40cm. Det er sjovt, men det dur jo ikke på en dag, hvor der skal vejes fisk ind, som gerne skal have en konditionsfaktor på 1,0.

– Jeg skulle kun 30 minutter længere ned ad standen, før jeg fik et rigtigt tungt hug helt ude i kastet. Så vidste jeg, at chancen var der. Fighten tog en 3-4 minutter, hvorefter der lå en smuk havørred i nettet i god kondition. Jeg målte den til 50cm og tog den med ud til indvejning. Fisken, der var 49cm og 1195 gram, blev den eneste fisk på dagen, men vi var ni mand der hyggede og havde en kongetur.

– Den næste tur er lørdag den 17. februar, hvor vi starter ud med morgenkaffe/rundstykker klokken 08:30 i klublokalerne og slutter med varm suppe og en øl klokken 17:00. Vil du med og snuse lidt til foreningen, kan du få yderligere info hos Hans Henrik på telefon 20 15 17 89 og hhburkal@gmail.com

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This