– Efter lang tids venten, åbnede Argentina endelig deres grænser efter en længerevarende nedlukning af landet, fortæller Rene Gerken. – Det betød, at vi kunne se frem til vores tur til elven Rio Gallegos efter de eftertragtede argentinske havørreder. Jeg har guidet på elven for mange år siden, så jeg var virkelig spændt på at se elven, naturen, dyrelivet og ikke mindst om fiskeriet levede op til de gode minder jeg har haft I så mange år siden det sidste besøg. 

– Turen gik langt over vores forventninger, og efter en alt for lang rejse, kunne vi allerede den første aften notere os for tre havørreder mellem 60-85 cm i fangstbogen. Det gode fiskeri fortsatte turen ud, med kun en enkelt dag hvor fiskeriet var rigtig svært grundet hård opstrøms vind. Om dagen fiskede vi med flydeliner og intermediate spids samt lange forfang, som endte i 0,22 og små str 8-10 krogfluer. Om natten skiftede vi om til lidt tykkere forfang på ren flydeline og fiskede med store sorte rørfluer. 

– Efter otte fiskedage var det blevet til 42 havørreder til tre mand med den største på lidt over 10 kg. Derudover fik vi en masse bækørreder op til 60 cm samt enkelte regnbueørreder. Turen er selvfølgelig booket igen, for hvem kan sige nej til fiskeriet efter disse flotte fisk – omgivet af flamingoer, bæltedyr, alpakaer, nanduer samt fantastisk lokal argentinsk mad og vin.

– Turen var lavet i samarbejde med det argentinske firma KarkuFlyfising og du kan se flere billeder fra turen ved at følge René Gerken på Instagram her. 

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Rene Gerken med en af sine store havørreder fra argentinske Rio Gallegos.

Rene Gerken med en af sine store havørreder fra argentinske Rio Gallegos. Øverst på opslaget ses Sebastian Mylsted-Schenstrøm med en pragtfuld havørred.

 

Ørreden stortrives i Rio Gallegos, selvom den ikke er en oprindelig art i Sydamerika.

                                 Ørreden stortrives i Rio Gallegos, selvom den ikke er en oprindelig art i Sydamerika. Her er det Emil Nielsen med et flot eksemplar.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This