– Min makker, Peter, og jeg havde bestemt os for at prøve vinterfiskeriet af, fortæller Mathias Heller. – Vi tog derfor til den lokale sø efter agnfisk, og fik samlet små 50 stykker sammen. Søndag morgen tog vi så ud til spottet og jokede med, at det nok blev endnu en 0-tur, da vi ikke ligefrem havde haft heldet med os.

– Vi havde begge forsøgt i 14 år at få den helt store på krogen. Peter har fået en på 8,6 kg for 3 år siden, men ellers har de været små. Vi riggede til og fandt, hvad vi skønnede var de bedste agnfisk – og ploppede så ellers linerne i vandet: To stænger på bunden og to cirka 0,5 meter over bunden helt inde ved sivkanten. Herefter skålede vi i en skarp, og så startede ventetiden.

– Snakken gik, og vi blev enige om at prøve med lidt kastefiskeri for at få tiden til at gå. Idet vi skulle til at spadsere lidt væk, sagde Peter, at mit flåd var væk, og så startede panikken ellers, for kloge som vi var, havde vi hverken fundet net, vægt eller tang frem. Jeg spurtede over til stangen og gav tilslag. Jeg kunne mærke, at der var god modstand, og den tog udløb med spolen nærmest helt spændt, så det blev hurtigt spændende. 

– I vandet så den ikke ud af meget, men da vi fik den mod nettet, og den ikke kunne komme ordentlig ind i det, så vidste vi, at det var en stor fisk. Vi fik landet storgedden og skreg som små børn, så alle i miles omkreds nok tænkte, at vi måtte være tossede. Fisken var til 118,5 cm og 11,6 kg. Vi var målløse og måtte efter genudsætning lige sunde os samt og sidde og grine lidt af, hvordan vi har snakket og drømt om det her i mange år!

– Blot 30 minutter efter går min makkers flåd under, og vi fik en oplevelse lidt i samme dur, da vi ikke forventede noget lignende igen. Denne gang var det en smuk dame på 103 cm og 9,2 kg. Alt i alt en fantastisk fiskedag, hvor det blev til 2 x PR, så vi var i et rigtigt højt humør.

 

Harald Nyborg

 

Peter med sin flotte gedde taget på agnfisk i åen.

Peter med sin flotte gedde taget på agnfisk i den lokale å. Øverst ser du Mathias med 11 kilos gedden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This