Lige nu er det topsæson for sightfiskeri efter karper – populært kaldet dappefiskeri blandt medefiskere. Dret er ikke for sarte sjæle, så er du advaret. Nogle af dem, der har været ude for at dyrke den ædle og yderst nervepirrende sport, er Magnus Petersen og hans kammerat. – Min ven Jannick og jeg havde besluttet os for, at lørdagen skulle bruges på at dappe karper, da vejrforholdene var ideelle, fortæller han. – Vi kørte ud til en sø, hvor vi med det samme spotter fire karper i overfladen, hvoraf to af dem er koi. Jannick starter ud med at bomme en spejlkarpe, som kom op og tog brødet i overfladen. Lidt efter ser jeg en af koikarperne svømme hen imod mit brød, hvor den derefter suger det halvt ind i munden og spytter det igen, så jeg bommede den desværre.

– Fisken lod dog ikke til at blive skræmt, da den heldigvis tog mit brød 30 minutter efter! Denne gang fik jeg et godt kroghold på koikarpen, og derefter leverede den en kanon fight. Min ven Jannick fik sikkert fisken i nettet, og kort tid efter kunne jeg holde min nye PR i koikarpe op foran kameraet. En kanon fed oplevelse!

Har du også været ud og dappefiske efter karper – så lad os få en sveddryppende beretning og et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This