– Jeg valgte at bruge min tid på kysten d. 1 januar, da der ingen tømmermænd var, fortæller Martin Bukowski. – Jeg startede dagen på en plads i fjorden, der kastede en enkelt grønlænder af sig. Men da pladsen ikke var særlig aktiv, besluttede jeg mig for at rykke ud til et område på den åbne kyst, der 14 dage forinden havde kastet et flot stykke sølvtøj af sig på 58 cm.

– Det skulle vise sig at være god beslutning. Der gik nemlig ikke mange minutter, før jeg mærkede en fisk, der viste interesse for min kystwobler. Et par kast skulle der til, og så huggede den. Jeg tror ikke, den var klar over, at den var kroget til at starte med. Først da den var 10 meter fra mig, stak den af, men jeg fik et syn af den i bølgen og kunne se, at det var en større fisk.

– Fisken tog flere udløb og virkede ikke til at blive træt med det første. Hver gang jeg fik fisken tættere på, fik den fornyede kræfter og trak afsted igen. Det første forsøg på at nette den mislykkedes desværre, og den valgte at stikke af igen ved at springe forbi nettet. Efter nogle minutters tovtrækkeri lykkedes det dog endelig at lande den – en 71 centimeters overspringer på årets første dag. En bedre start på det nye år findes næppe. Må det fortsætte sådan! Godt nytår, slutter han.

Få det fulde overblik over hvordan du fiskeri efter kystørred med spin, flue og bombarda i bogen “Refleksioner på kysten”, som du kan købe signeret her (REKLAME).

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This