Plus 10 kilos gedde er ikke hverdags kost på 0.06 line og en let gennemløber – uden forfang. Men det var, hvad Brian Christensen fik på land forleden. 13-1-12 – NÅR MAN ER INKARNERET lystfisker, så er det vigtigt, at man arbejder for sagerne for at holde lystfiskermoralen oppe. Sådan er der for de fleste, og sådan er det i den grad for Brian Christensen. Den 11. januar blev grejet pakket:

– Min fiskemakker og jeg skulle fordrive en fridag med lidt fiskeri, og da kysterne omkring Sydsjælland har stået under vand den sidste uges tid faldt valget på Vesterled put and take. Årets første fisk skulle altså fanges her, fortæller Brian og fortsætter.

– Mens min makker rigger stang til, står jeg og tager et par kast med min lette stang, og en fisk hugger efter få kast. Min første tanke er, at jeg bommer den, og at gennemløberen sætter sig i bunden. Men fisken er der. Jeg mærker en rolig, men meget tung bevægelse i grejet.

– Jeg siger til min makker, at jeg har en fisk på, og at det vistnok er en god en. Han svarer let grinende: Ja, det er sgu nok en gedde. Efter ti minutters meget forsigtig fight på fiskens præmisser, skulle det vise sig, at han fik ret, da han kan nette en kæmpestor og fuldstændig grotesk fed gedde, der fik nettet til at knække sammen, pointerer Brian.

– Gedden trak med lethed 10 kilos vægten i bund, og vi løb dermed tør for vægt. Vi kunne konstatere, at den altså var over 10 kilo, og vi var meget imponerede over fiskens volumen. At den ikke var mistet, var mere held end forstand, da linen var en 0.06 med gennemløber – uden nogen former for forfang. Vi genudsatte dyret igen efter et par billeder, slutter en overrasket og meget tilfreds Brian Christensen.

Og tillykke med det – ikke alene var det årets første, men sikkert også største fisk. Indtil videre!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This