Miljøminister Karen Elleman (V) har netop åbnet for at alle nu frit kan overnatte i landets 145 statsskove.16.7.2011 – MILJØMINISTER KAREN ELLEMANN (V) åbner for at alle nu frit kan overnatte i telt i de danske statsskove. I alt 145 statsskove åbnes.

Ordningen har kørt på forsøgsbasis i udvalgte skove tilbage i 2004, og her var erfaringerne så gode, at den nu udvides til hele landet. – Vi udvider denne her mulighed, fordi det vitterligt er en enestående mulighed, en chance for at få den danske vilde natur godt ind under huden. Den erfaring, vi har gjort os med forholdsvis få steder, hvor man kan overnatte i statsskovene, har fungeret rigtig godt. Det er derfor, at det skal være en mulighed i hele Danmark. Så fra nu af er det 145 steder i Danmark, hvor man kan få mulighed for at telte i det fri, siger miljøminister Karen Ellemann.

Reglerne for overnatning i statsskovene er simple: Der må højst foretages en overnatning samme sted, højst to telte må slås op ad gangen og det må højst være trepersoners telte. Denne nyhed kommer også til store glæde for mange lystfiskere hvor man nu kan være endnu mere fleksibel på sine ture. I næste nummer af Fisk & Fri, der udkommer i august, kan du desuden læse en stor artikel om kystfiskeri med sovepose og fiskestang.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This