Naturen er mangfoldig og vidunderlig, og søndag den 13.september er der masser af nøje planlagte naturooplevelser at opsøge, når Danmarks Naturfredningsforening afholder den arrangementsrige Naturens Dag. Foto: Kristian Ørsted Pedersen. SØNDAG d.13september er det Naturens Dag. Her inviterer Danmarks Naturfredningsforening sammen med andre foreninger og kommuner på naturoplevelser, og DSB og Arriva giver 20 procent rabat på togbilletter.

Saml en kurv vilde svampe, fang en flot fisk og hør kronhjortenes dybe brøl. Der er masser af oplevelser at opsøge på Naturens Dag. Danmarks Naturfredningsforening, andre foreninger og kommuner fejrer nemlig naturen med guidede ture 55 steder i landet. Du kan også lade dig inspirere af 60 oplevelser som naturfotografering, sporjagt og overnatning i det fri og drage ud i naturen på egen hånd.

– Naturen har så stor betydning for vores hverdag og livskvalitet, at den selvfølgelig fortjener en mærkedag. Derfor har vi oprettet Naturens Dag, som falder den anden søndag i september. Her er frugtbarheden i naturen på sit højeste. Dyreungerne er blevet store, og det vrimler med blade, frugter og svampe, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen.

Alle ture er i princippet gratis, men enkelte koster et mindre beløb, som går til forplejning, transport og lignende. Nogle ture kræver tilmelding, andre kan du frit møde op til. Du kan se alle ture og oplevelser på dn.dk/naturensdag, hvor du også kan deltage i en fotokonkurrence om et rejsegavekort på 10.000 kr.

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for at frede enestående natur, skabe mere natur i Danmark, beskytte naturen mod klimaforandringer samt sikre rent vand og adgang til naturen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This