– Min historie tager sin begyndelse i 2021, da jeg deltog i en fiskekonkurrence på Bornholm, arrangeret af Jari P. Sådan lyder der fra Flemming Nielsen. – Her var jeg så heldig at fange den største havørred, og præmien var en guidet tur til Island i juni 2022. Det var godt nok en lang ventetid, men den der venter på noget godt, venter længe nok.

– Jeg blev afhentet i Keflavik lufthavn af Jari, og kørt direkte til vores base. Efter en hurtig udpakning, blev grejet pakket i bilen, og så var det ellers afsted til det første fiskested, som var en sø. Her fortalte han om pladsen samt fiskemetoderne, og der gik heller ikke lang tid, før der var kontakt med den første fjeldørred, som blev genudsat. Efter at pladsen var affisket, var det videre til en ny plads ved søen, og her blev der igen fortalt om pladsen, og alt hvad der blev fortalt passede. Mens der blev fisket, kunne man nyde stilheden og de ringende fisk – og også denne plads gav fine fjeldørreder.

– Der blev fisket på nye pladser hver dag, og tiden blev brugt godt med besøg i søer og elve, hvor vi fiskede i op til 12 timer om dagen. Den største søørred jeg fangede var på 77 centimeter, og den vejede små fem kilo. Der knytter sig en lille sjov historie til den: Fordi vi havde fiske så meget, var jeg brugt, og havde lige brug for at slappe lidt af grundet problemer med ryggen. Efter et kort hvil på cirka 10 minutter følte jeg mig klar igen. Men jeg var lidt doven, så jeg satte mig op med benene dinglende ud over vandet, og kastede ud. Da jeg begyndte at spinne ind blev der pludselig trukket hårdt i enden af linen. Først antog jeg, at jeg havde fat i bunden, men næ nej gamle jas, der kom også liv i stangen. Jeg sprang derfor op, og begyndte at fighte fisken. Da jeg godt kunne mærke, at der var noget vægt bag, kaldte jeg på Jari, der kom springende som en lækat. Fisken lavede nogle kraftige udløb, men efter små 10 minutter kunne jeg lande min personlige PR, som du ser på billedet ovenfor.

 

Friluftsland

 

Flemming Nielsen med en af turens mange smukke ørreder.

Flemming Nielsen med en af turens mange smukke ørreder.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This