– Strømmen i Øresund løber mod nord, og vinden er svag. Vi har smidt vores små ankre på 12 meters dybde omkring to kilometer ude fra kysten – og sikret, at vi ikke bliver ført for langt væk fra fiskepladserne af strømmen under spisepausen. Sådan lyder den seneste beretning fra kajakfiskeren Jan Jensen.

– Kajakkerne gynger hyggeligt, mens termokanderne kommer frem og madpakkerne åbnes. Dette er kajakhygge, når det er bedst. Min kammerat Claus har i praksis stadig den ene hånd fri og en sandwich i den anden, så med stangen i den ledige hånd, lader han gummi jiggen suse i dybet. Der går ikke lang tid, før stangen flekser, idet en fin torsk har hugget agnen nede over bunden. Det kan være irriterende at blive afbrudt i middagspausen, men er det en torsk, så er det sku´ ok.

 

Det er helt OK at blive forstyrret i frokostpausen, når det er en god torsk, som hugger.

Det er helt OK at blive forstyrret i frokostpausen, når det er en god torsk, som hugger.

 

– Mens vi spiser, fortæller jeg om de gode gamle dage for bare fire år siden, hvor torskene ikke blev fisket så hårdt i Sundet. Fiskene nåde at blive større, og torsk på 4 – 7 kilo var typiske indslag under efterårsfiskeriet på Lous Flak inde på det lavere vand. Nu er fiskene små. Det er trist at se, hvordan selv den gode bestand af Øresunds torsk, ikke mere når at leve længere end, at torsken nu bare når et par kilo. De større fisk er simpelthen væk – trist!

– Nå – men vi får en håndfuld fisk, hvoraf de fleste er mellem 1 og 1,5 kilo. Claus kroger den bedste torsk på 65 centimeter, som vi gætter på vejer 2,5 kilo. Fisken tager, som nævnt, en jig midt under spisepausen. Alt i alt en fin dag på sundet med godt 13 km på GPS loggen, hvilket gav en rigtig god motion med “rugbrøds motoren” – og så en frisk fisk til middag selvfølgelig. Fedt at være kajakmand, slutter han.

Du kan læse meget mere om kajakfiskeri efter torsk i denne artikel med Dennis Bom Bom på fiskogfri.dk´s store artikelarkiv.

 

Jans Lystfiskershop

 

Kajakfiskeri efter torsk i Øresund er en super oplevelse, selv om der er blevet meget længere imellem de større fisk.

Kajakfiskeri efter torsk i Øresund er en super oplevelse, selv om der er blevet meget længere imellem de større fisk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This