Tirsdag tog Henrik Carl sammen med sin kammerat Johannes på en dagtur til Roskilde Fiskeland for at prøve kræfter med søens store stør. Fiskeriet var fantastisk, og Henrik fik intet mindre end 12 stør over 20 kg og 4 over 30 kg. Her er hans beretning:

– Jeg havde kun fisket få minutter, før de første linenap afslørede, at der var aktive fisk på pladsen, men der skulle gå ca. en time, før den første fisk fik snuset sig frem til agnen. Den kvitterede med en forrygende fight med det ene lange udløb efter det andet, men til sidst kunne en hvid stør på 28,5 kg beundres i det lave vand ved bredden, idet fisk over 20 kg må ikke tages på land.

– De næste timer var hektiske, og der var linenap og hug konstant. Den ene fisk efter den anden – overvejende belugaer på 20-30 kg – måtte en tur ind til fotografen. Endnu en hvid stør og et par diamantstører blandede sig også i legen, og det var næsten helt rart, da der på et tidspunkt blev lidt længere mellem huggene.

– Hen på eftermiddagen blev Johannes nødt til at køre hjem til børnepasningen, og jeg var derfor alene den sidste halve time. Jeg kunne stadig høre hans bil i det fjerne, da jeg fisk et kraftigt dobbelthug, hvilket resulterede i, at jeg stod med to hårdt flexede stænger samtidig. Gode råd var dyre, for jeg kunne ikke ringe Johannes op med en stang i hver hånd, og der var ikke andre lystfiskere i nærheden, som kunne tilkaldes. Løsningen blev, at jeg holdt den ene stang mellem benene og den anden i højre hånd, hvorefter jeg brugte venstre hånd til skiftevis at dreje på hjulene. Jeg vil ikke påstå, at situationen var fuldstændig under kontrol, og det gjorde det ikke lettere, at begge fisk tydeligvis var i den tunge ende af skalaen. Efter 15-20 minutter lykkedes det at få den ene fisk ind – en flot beluga på godt 30 kg, som jeg blot afkrogede i vandkanten. Nu kunne jeg bedre koncentrere mig om fisk nummer to, som stadig svømmede rundt 50-60 meter ude. Efter en noget hård omgang tovtrækkeri fik jeg fisken ind på lavt vand, så jeg kunne gribe den om haleroden. Det var en beluga på hele 43 kg. Hvilken fantastisk afslutning på turen, slutter Henrik.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This