De smukke kyster på Øland byder på meget mere end bare fantastiske oplevelser med sølvskæl på fingrene. Her får du en beretning fra Niels Jørgen Matthiesen, der netop er vendt tilbage fra det sydsvenske havørredparadis:

– Turen til Øland var bare en af de ture, jeg havde glædet mig utrolig meget til, fortæller han. – Kysten på Øland virkede bekendt, når man havde fisket i Sydsverige før – og store sten med en masse rev strakte sig lige så langt øjet rakte. Den første plads på første dagen blev fisket igennem, og det så totalt perfekt ud; det måtte bare holde fisk. Da jeg var ved at være færdig med strækket, skulle en lille stensætning affiskes. Den strakte sig cirka 30 meter ud i vandet med to gennembrydninger helt inde under land. Jeg blev pænt bag stenen og tog første kast helt ind under land.

– Da svenskerfluen fisket bag min flydende bombarda var præcis ude foran den bagerste sten, blev fluen taget i en hvirvel, og der var fast fisk, fortsætter han. – Jeg kunne stå og fighte den inde i bagvandet, så jeg vidste, jeg ikke skræmte stimen. Fisken, der havde taget, fightede fantastisk og viste sig at være en flot fisk på 68 centimeter og 3,1 kilo. Og inden flokken var væk, nåede jeg at tage tre mere. De var mellem 55 og 45 centimeter, så de blev alle genudsat. Alt i alt havde det havde været en fantastisk første dag med fire fisk på land.

– Efter den succesrige førstedag, var jeg sikker på, at andendagen skulle starte der, og ganske rigtigt i det første kast var der fast fisk lige foran stenen igen. Det var en fisk på 53 centimeter, som fik lov til at svømme igen. Så skete der ikke mere, og det var tid til at finde en ny plads. Vi valgte, at tage længere sydpå for at fiske der.

– Efter at have fisket mindst tre – fire kilometer mærkede jeg pludselig et lille puf til fluen. Efter et spinstop var der fast fisk igen, det var en flot fisk på 51 centimeter. Nu var flokken lige foran os, og det lykkedes os alle tre at få fisk inden for den næste halve time.

– Da det døde ud, løb jeg 100 meter ned af stranden i den retning, jeg mente flokken var svømmet. Det første kast blev lagt ud til en sten, og lige så snart svenskerfluen havde passeret den inderste sten, rejste der sig en trykbølge efter fluen: Hurtigt spinstop og fast fisk igen! Det var en flot 58 centimeters havørred på 1,9 kilo, der måtte lade livet. Endnu en fantastisk afslutning på dagen.

– På tredjedagen valgte vi at tage derhen, hvor vi fandt fisk dagen før – og sørme om ikke vi fandt fisk igen blot 200 meter fra pladsen i går. Kenneth sad oppe på en sten, og lige foran ham tog jeg en fisk, men den var dog farvet, så den fik hurtigt friheden igen. I næste kast fik jeg endnu en. Den var dog kun 45 cm. Så kan det godt være, at der kom fart på Kenneth, og inden længe fik han et drømmehug i badekarret lige ude foran os, og efter en fantastisk fight kunne han nette en Ølandsbombe på 65 centimeter og 3 kilo.

Alt i alt var status på turen tre havørreder til Leif, en til Kenneth og elleve havørreder til mig, alle taget på svenskerfluen og på cirka 40 centimeter vand. Det er nok ikke sidste gang, vi er på Øland, slutter Niels Jørgen, der i øvrigt boede på Bo Pensionat under hele turen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This