LØRDAG DEN 6. MARTS løb den traditionsrige premiere i Odense Å af stablen. Den nedre del af åen og den inderste del af Odense Fjord har været lukket for fiskeri siden 1. oktober sidste år, så premieredagen har været ventet med længsel af de fynske lystfiskere.

Forventningerne var store hos de 600 personer der havde indløst fiskekort, og vejrguderne sørgede for de smukkeste rammer, da dagen var velsignet med strålende solskin. Desværre var fiskeguderne ikke ligeså velvillige, for fangstmæssigt skulle det vise sig at blive temmelig magert.

Kort før starten kl. 7.00 lørdag, var der én der gav pokker i reglerne og valgte at tyvstarte. Resultatet blev fangsten af en 30 cm ørred, der ikke fik friheden igen. Frækt og utilgiveligt, vil mange hævde, men da synderen var en skarv, er der ikke meget at gøre. Historien blev dog senere genfortalt langs hele åen, og tredje gang Fisk & Fri´s udsendte hørte historien, var ørreden vokset til 45 cm. Og da vi er i H.C. Andersens fødeby, er der ikke noget at sige til at en fjer kan blive til ti høns…

Det er dog ganske vist, at Premieren ikke var mere end 15 minutter gammel, da 14 årige Andreas Christiansen fra Aars i Nordjylland, fik et godt hug. Andreas fiskede lige nedenfor indvejningsstedet og der var således mange til at følge med i hans livs fight. Med lidt hjælp fra en medfisker, kom fisken dog sikkert på land. 5,450 kg og 78 cm smuk havørred var en realitet og den blev registreret som konkurrencens første fisk. Det hører med til historien at det er første gang at den unge lystfisker fisker i Odense Å – hvilken debut!

Der var langt mellem fangsterne ved årets Odense Å premiere, men 600 lystfiskere havde indløst fiskekort og der var traditionen tro, mange nysgerrige der stak hovedet forbi, for at se hvordan fiskeriet gik. I timerne der fulgte var der langt mellem snapsene og indvejningsfolkene havde ikke meget at se til. Åbningen af den indre del af fjorden, der allerede fandt sted ved midnat, plejer at være et tilløbsstykke og der fanges normalt godt med fisk her. Da vinden kom ret ind fra Nord, blev fiskeriet nærmest umuliggjort på grund af drivis. Kenneth Henning, startede fiskeriet på pladsen der omtales som "lossepladsen" kl. fire lørdag morgen, men det blev ikke til mange timers effektivt fiskeri sammenlagt på grund af isen. Kl. 7.30 lykkedes det ham at fange en havørred på 2.050 kg fordelt på 58 cm. Denne fisk rakte til en 4. plads og blev samtidig kåret som den flotteste fisk.

Andreas Christiansen fra Aars, løb med første pladsen til Odense Å Premieren 2010 med denne smukke havørred, der vejede 5.405 kg og målte 78 cm. Fisken huggede et kvarter inde i konkurrencen og var således også den første registrerede fisk. Da slutsignalet lød kl. 13 var 10 fisk blevet godkendt under indvejningen og dermed var der præmier til alle indvejede fisk. Den unge Andreas var der ingen der kunne slå, så han løb med præmien for både første og største fisk, og kunne således tage tilbage til Jylland med præmier for en værdi af 23.000 kr.

Skulle du i den kommende tid høre historien om en kæmpe skarv, der spiser 2 kilos ørreder i Odense Å, så kan vi allerede nu afsløre at historien er en and… Og det er ganske vist!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This