– Vi var to kammerater, som havde planlagt en tur efter gedder i det kolde vejr, fortæller Nikolai Lindholm. – Der var ”låg” på de fleste fiskevande, hvilket gjorde mulighederne få. Men vi fandt dog et vand, som vi ikke havde prøvet før. Vi mødtes tidligt for at få første valg på pladserne, men det viste sig dog ikke at være tidligt nok, da et par fiskere var ankommet lige før os. Vi placerede os et stykke fra de to første fiskere, som vi fik en rigtig god snak med i løbet af dagen.

– Planen var, at fiske med levende agn fra land præsenteret lige over bunden. Det var et stykke tid siden, vi sidst havde fisket på denne måde, så rigs og teknik skulle lige genopfriskes. Det var åbenbart ikke en hindring for gedderne, for vi nåede knap at få stang nummer 2 i vandet, før der var fisk på den første. Og sådan fortsatte det stort set, indtil alle stængerne var sat. Næsten hver gang vi havde sat en stang, var der hug på den stang, vi havde sat lige forinden. Så de første par timer var meget hektiske, og der var fuld smæk på adrenalinen. 

– De første par hug resulterede i et par flotte gedder på henholdsvis 6 og 7.5 kg. Selvom vi var meget tilfredse med sådan en start, blev det snart meget bedre! Vi snakkede begge om, at det nok var svært at finde større fisk især i nye vande, man ikke havde fisket før. Men dog viste de endnu større gedder hurtigt interesse, og de to følgende hug gav to gedder på intet mindre end 9 og 9,5 kg. Jamen så var dagen ligesom startet, og kunne faktisk ikke blive bedre. Alligevel var Nikolai hurtig, da den næste bidmelder bimlede, og han hev på lidt dramatisk vis en gedde på hele 10,3 kg! Og alt dette skete inden for de første tre timer af turen!

– Vi havde bestemt at fiske hele dagen, da vi begge havde en længere køretur hjem. Dette hjalp dog ikke på fiskeriet, da det efter en vild morgen stilnede af. Men man skulle være et skarn for ikke at være mere end tilfreds med dagens udbytte! Alle fisk blev selvfølgelig genudsat på bedste vis.

 

Forshaga Akademin

 

Nikolai Lindholm med en af de flotte gedder

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This