Der er masser af lækkert sommer-stof at lune sig på i juni/juli-nummeret af Fisk & Fri. 05.10.09 – JUNI/JULI-nummeret af Fisk & Fri er spækket med inspiration til fede fisketure i den kommende sommer, og nu kan du læse alle artiklerne online i Fisk & Fri’s online artikelarkiv. Her får du et udpluk af, hvad du kan læse om i bladet:

HAVØRRED GUIDE – MØN:

Havørredfiskeriet på Møn er eminent. Der er masser af fisk, snitvægten er relativt høj, og du har til enhver tid chancen for en af de helt store. Følg med Ken Sørensen til de forjættede havørred revirer på den østlige del af Møn, og få en stak uvurderlige tips til hvor og hvordan du skal fiske.

ÅRETS STØRSTE KYSTØRRED:

Henning Trier – manden bag Fisk & Fri´s Grejsiden på www.fiskogfri.dk – har fisket tusindvis af timer på kysten, og efter en dramatisk eftermiddag ved Sydsjællands kyst, lykkedes det ham endelige at fange sin livs drømmefisk – en sølvblank kystørred på 10,4 kilo.

MED LAKSEFLUE I OVERFLADEN:

Når sommersolen får varmet vandet op – så skal fluen fiskes højt. Sådan lyder det fra Pelle Klippinge og et par norske lakseksperter, der i dette nummer giver dig en god stak højtgående tips til sommerens laksefluefiskeri.

PÅ TUR MED SANDARTKONGEN:

Den 1. juni er der traditionen tro sandartpremiere på de danske søer. Vi har været et smut ude med Josef Hochmut fra Birkerød, der for første gang afslører nogle af hemmelighederne bag hans imponerende storfangster af sandart fra især Furesøen.

ANDERUMPEN OG DE TØRRE TØRFLUER:

I denne tid hvor syntetiske materialer i stigende grad definerer dagsordenen, er det bemærkelsesværdigt, at et af de suverænt bedste materialer til tørfluer stadig findes helt naturligt i rumpen på anden. CDC hedder materialet, og det er nøglen til tørre tørfluer.

LYNGRØGET ØRRED:

Åen og naturen byder på ikke bare på skønne oplevelser, men masser af lækre ingredienser til fiskeretter der kan tilberedes ved vandet eller derhjemme. I juni/juli-nummeret får du Jesper Hansens opskrift på lyngrøget ørred med rygeost, radiser og ramsløg. God appetit.

VERDENS VILDESTE MARLINFISKERI:

I 2008 gik syttenårige Marco Nielsens vildeste drøm i opfyldelse – at blive skibsdreng på big-game båden Amelia hos verdens mest fangende marlinkaptajn i 2008 – Zak Conde. Følg med til Kap Verde , oplev livet som skibsdreng – og få en dugfrisk rapport fra den seneste danskertur i 2009, hvor der blev landet 27 marlin op til 900 lbs på blot to uger.

STALLINGFISKERENS PARADIS:

Stallingfiskeri er det sikreste kort i Laplands fjeldverden, men vejret er en altafgørende og uberegnelig faktor som ind i mellem kan gøre fiskeriet meget svært. Og det gælder for alle – uanset om man er fra Danmark eller det engelske fluefiskelandshold…

DET SVÆRE LAKSEFLUEVALG:

Kunsten at vælge den rette flue til laks har til alle tider været et omdiskuteret emne. Hvorvidt det skyldes laksens status som fiskenes konge, eller menneskets evne til at gøre lette valg sværere end de egentlig er, vides ikke. Et er i hvert fald sikkert; med over 1000 kendte mønstre, og med flere nytilkommere hvert år, er det ikke blevet lettere at vælge.

FANG DIN FØRSTE MULTE:

Umiddelbart klinger navnet multe som noget lidt mystisk og uopnåeligt i mange lystfiskerører, men det er der bestemt ingen grund til. I takt med at denne skønne sydlandske fisk, har vundet mere og mere indpas i de danske farvande på grund af den globale opvarmning, er muligheden for at få denne superfighter på krogen slet ikke så ringe endda…

TI TIPS TIL ÅHAVØRREDEN:

Havørredfiskeriet i de danske åer er i stærk fremgang, og lige nu er der rigtig gode chancer for en flot blankfisk på fluen – selv hvis du er relativ ny i denne form for fiskeri. I dette nummer giver Bjarke Horst Jensen og Søren Søndergaard dig deres vigtigste tips.

VELUDRUSTET TIL NATTEN:

Natteture på kysten kan både være spændende og givende, men det kan bestemt også være koldt og mørkt. Få en stribe råd til grej du kan medbringe på natturen for at sikre, at du får en behagelig tur, uanset om får fisk eller ej.

GRAND SLAM PÅ CUBA:

For nogle fluefiskere er permit den ultimative våde drøm. John Petermann tog turen til Cuba, fangede et pragteksemplar af slagsen og fuldendte fangsten med en såkaldt Grand Slam, ved yderligere at fange en bonefish og tarpon samme dag. Saltvandsfiskeri med fluestangen bliver ikke meget bedre end det her!

SIKKE EN SAVFISK:

– Det er sgu ikke nogen haj, den har et sværd! Sådan råbte Peter Drelicharz’ kammerat, da de under surffiskeri i Florida fangede en savfisk på over tre meter.

ER FREDNINGSTIDERNE FORÆLDET?

Vandtemperaturerne i ferskvand er steget markant over de sidste 20 år. Sådan lyder konklusionen på IGLOO rapporten, der er foretaget af By- og Landskabsstyrelsen under Miljøministeriet. Det kan meget vel komme til at få konsekvenser for vores fiskebestande, hvormed det er oplagt at stille spørgsmålet: Er – eller bliver der behov for at fredningstiderne bliver taget op til revision?

ØRNVIK – EN BÅD HVOR ALLE KAN VÆRE MED:

Ørnvik 470 Cruiser er en oplagt båd til fx begyndere inden for trolling eller småbådsfiskeri generelt. Her kan alle kan være med, og det er en båd, hvor man får fantastisk meget for pengene.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This