Ion Hoé Nielsen med sin nye personlige rekordgedde på 8,4 kilo, som han tog på sin debuttur på Esrum sø under kyndig vejledning af Jesper Larsen.03-06-2012 – DET HELE STARTEDE på Facebook. Her kom "Ion" i kontakt med Jesper Larsen. Ion manglede noget fiskevand og Jesper Larsen anbefalede foreningen Fred og humle, som holder til ved Esrum sø. Dagen efter var Ion medlem og spurgte nu Jesper, om han var frisk på at give en guide fisketur på søen. Og det var Jesper mere end frisk på.

– Lørdag morgen den 26. maj havde vi sat hinanden i stævne i Sørup havn. Kl 5.00 sejlede vi ud på søen, som lå spejlblank hele dagen igennem. Jeg lavede det første stop på et spot i Kobækvig, og få minutter senere var Ion spændt for en hidsig forårsgedde, fortæller Jesper.

Fuld opsætning hen over Jesper Larsens favorit spots på Esrum sø.

– Min plan med den guidede tur var ikke at blive for længe på samme spot, men at bevæge mig lidt rundt på "mine" pladser, så Ion kunne lære så meget som muligt på denne tur. Morgenen og formiddagen igennem kom gedderne jævnt i båden. Jeg fandt dagens fiskedybde og de agn, som gjorde det bedst. Og så blev der gået til stålet med ni stænger ude. Nu skulle der gedder i båden, beretter Jesper og fortsætter.

– Vi fiskede dagen igennem i kongevejr og hedebølge, men på trods af det blev det en konge dag på søen. Da vi kom til et af mine hotteste spots, som ligger ved Eskehoved, og vi var på vej henover spottet igen, for sydgående kurs, gik knarren på den inderste dipsy-stang og linen blev flået af i et rask tempo. Så er det nu "Ion". Dette er den gedde, vi har ventet på hele dagen, sagde jeg til ham.

– Ion greb stangen og var nu spændt godt for. Mens jeg fik ryddet båden, fightede han gedden, som bød på en tung og dyb fight. Jeg stod og kiggede efter den og sikken et syn, da den viste sig.

– For satan Ion, det er sgu et monster, det der, sagde jeg. Nu fik den gode Ion sved på panden, for ikke nok med synet, så blev den noget sur over at se båden. Den kvitterede med seks-syv udløb inden jeg sikkert kunne nette den i karpenettet. Vild jubel, krammer og håndslag – og endnu et par krammer og lidt jubel. Der lå en ny seriøs personlig rekord til Mr. Ion. 111 centimer gedde med en vægt på 8,4 kilo. Lidt slank og udleget, men stadig en fantastisk forårsgedde – og sikken en oplevelse. Det er så fedt at opleve en fangstglæde som denne, fortæller Jesper Larsen.

– Alle dagens gedder fik friheden igen, og dem var der en del af. Vi kom i nærkamp med 20 gedder og fik de 17 stk. Ion fik fornøjelsen af størsteparten, da han var gæstefisker og hvor min egen plan var, at give ham en dag, der sent skulle blive glemt. Som sagt så gjort. Man er vel en god guide, slutter Jesper.

På falderebet kommer Jesper her med lidt statistik. Savage gear 4play i golden ambulance stod for 50% af gedderne og Westin shallow runner rød/hvid for 25% og Westin jerk Rød/hvid 25%

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This