Reinhold Meyer, junior (til venstre) fangede denne 104 kilos helleflynder nær Tromsø. Til at løfte den enorme fisk fik han hjælp af sin far Reinhold Meyer, senior.

09.08.10 – DENNE SOMMER drog Jakob Lindberg med sin båd til Tromsø på helleflynderjagt – og hvilken tur. I løbet af 11 dages fiskeri fangede Jakob og hans venner 35 flyndere med en vanvittig gennemsnitsvægt. Kun tre af flynderne vejede under 23 kilo og hele otte af dem vejede over 50 kilo. Heraf var de største på 70, 75, 75, 95 og 104 kilo! Ud af den totale fangst kunne Jacob noteres for 23 af fiskene. Den største, der målte 195 centimeter blev dog fanget af vennen Reinhold Meyer.

Til at håndtere og veje de store fladfisk anvendte Jakob en stor vejeslynge til maller og en 200 kilos vægt, så fiskene kunne genudsættes uskadte.

Enhver der havde nævnt en fangst som denne for blot et par år siden var med sikkerhed blevet betragtet som skør, men i disse år når fangsterne og den samlede viden om de store fladfisk nye højder for hver sæson. Lige nu er der meget fokus på helleflynderfiskeriet i Norge, og et utal af store fisk er blevet fanget og genudsat. Den seneste og mest opsigtsvækkende fangst er dog fra Island:

Den 5. august blev en ny verdensrekord for helleflynder fanget af tyske Günther Hensel, der var rejst til Island med fiskerejsebureauet ‘Kingfisher Reisen’. Günther benyttede en Giant Jighead til at fange den imponerende rekordfisk, som vejede hele 219 kilo.

Indtil videre kan fotos af- og informationer om fangsten ses og læses på tysk på Kingfisher Reisens hjemmeside: www.kingfisher-angelreisen.de

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This