I Pinseferien kan du på Øresundsakvariet opleve et for Øresund nyopdaget krebsdyr nemlig den smukke Rejekonge. Udover det kan publikum også opleve de altid populære seancer "Havdyrene i Øresund – lær og rør" og der er ekstra fodringer hver halve time af fiskene på alle dage.

Det er ikke hver dag at havbiologerne på Øresundsakvariet og Marinbiologisk Laboratorium på Strandpromenaden i Helsingør finder nye dyr i Øresund, men det var faktisk tilfældet på en feltundersøgelsestur med en gymnasieklasse i sidste uge. Netop halet op på dækket af undersøgelsesskibet Ophelia fra 28 meters dybde lå der i bunden af nettet til biologernes store overraskelse nogle meget smukke rødstribede rejer, som de ikke havde set før, men som faktisk tidligere er beskrevet i den marine litteratur fra Øresund. Det viste sig senere på laboratoriet at det drejede sig om Rejekongen, Pandalus montagui, som er en nær slægtning til dybhavsrejen Pandalus borealis, som er den reje man normalt spiser som "rejer fra Grønland". Den kan kendes på, at den har en kraftig opadbøjet pandetorn og ikke er ensfarvet rød, men grålig-gennemsigtig med kraftige røde pletter og striber.

Udover at opleve disse smukke Rejekonger i akvarierne i Øresundsakvariet kan du i Pinseferien også opleve en anden spændende begivenhed, nemlig "Havdyrene i Øresund – lær og rør" som foregår på alle dage fra d. 18. maj – 20. maj kl. 11.25 – 12.00, 12.25 – 13.00 og endelig 14.25 – 15.00. Her kan ca. 25-30 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund og danske farvande generelt. Dyr som taskekrabber, sandkrabber, fladfisk, søsole og meget andet vil blive vist frem, og for dem der tør vil der bliver mulighed for at røre ved de forskellige dyr.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This