– I går tog jeg for første gang en eftermiddagstur til Nørreris Put & Take, fortæller han. – Og hvilken debut. Det blev nemlig en af de ture, som man aldrig glemmer. Jeg startede med at gå rundt og danne mig et overblik over, hvordan søen var. Herefter fik jeg betalt, da jeg endelig fik signal på mobilen.

– I starten af mit fiskeri skulle jeg lige finde ud af, hvad ørrederne ville have, og kunne blot konstatere, at Fidusen i farven Brown Pellets var et kæmpe hit! Fem flotte regnbueørreder på 2,5-3 kg kunne ikke modstå fristelsen af det uhyre effektive blink, og de slugte simpelthen bare Fidusen uden tøven. Efter den vilde start satte det en dæmper på hugperioden, så jeg begyndte at søge rundt i søen og prøvede også special søen, dog uden held – ud over nogle små aborrer.

– Så var det tilbage til den store sø for at se, om roen havde sænket sig. Jeg kastede ud og kiggede på uret, for jeg skulle lige se, hvor meget fisketid jeg havde tilbage. I kender det alle sammen, for når man har det sjovt, så går tiden jo stærkt. Med blot én time tilbage kunne jeg konstatere, at Fidusen havde lagt sig på bunden, mens jeg kiggede på mit ur.

– Jeg begyndte min indspinning meget langsomt, og med et faldt et meget tungt hug. Med det samme tænkte jeg, at det nok var er en rigtig god regnbueørred, der havde nappet blinket over bunden. Jeg fisker altid med meget hård bremse, så jeg kan fighte mine fisk hurtigt. Men denne gang kunne jeg godt mærke, at den her fisk gik meget, meget tungt, og den ville ikke op fra bunden.

– Da jeg så et glimt af, hvad der havde taget min agn, skal jeg da lige love for, at jeg løsnede bremsen, for jeg kunne til min forbavselse se, at det var en rigtig stor tigerørred. Der gik nu 6-7 minutter med endnu flere udløb, og efter en del tovtrækkeri kunne jeg lande min PR i tigerørred på 5.1 kg. Og ja – I læste rigtigt: 5.1 kg. Denne tigerørred er en af de flotteste, jeg har set i meget lang tid, og nu lå den i mit net. Hold nu op, hvor er jeg glad. Jeg fik hurtigt mobilen frem og kontaktet nogle, der kunne komme og tage billeder, så mange tak til Morten Jo Hammershøi for de vilde billeder, vi fik taget. Jeg kan slet ikke få mine hænder ned.

 

Friluftsland udsalg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This