– Da arbejdsdagen sluttede, gik turen til åen med en kammerat, fortæller Kasper Rubin. – Der var kommet meget vand på det seneste, og åen havde stået højt i nogle dage. Det kunne mærkes på en tur i lørdags med svære forhold og alt for meget vand. Derfor skulle vi have revanche, og da et par timer ved åen tilbød sig, susende en kammerat og jeg ud på et af de ydre stykker på Sydvestjydsk Sportsfiskerforeningens vand ved Sneum å.

– Jeg ved godt det lyder som en kliché, men i første kast snupper en laks spinneren, imens den er på vej imod bunden, og da jeg slår bøjlen over samt strammer op, mærker jeg, hvad jeg tror er grøde, men det skal vise sig at være en laks på godt 75cm. Efter en god fight med krumspring og lidt tovtrækkeri kan fisken landes og genudsættes, så det tegner til at blive en speciel dag.

– Min kammerat får en havørred lidt senere på 60cm, og vi overvejer derfor, om det ikke er nok for i dag. En rask beslutning bliver dog taget, og vi fortsætter en halv time ned af åen. Her kroger min kammerat sin første laks for i år, og med lidt nervøsitet plus en forsigtigt stillet bremse, der lige så stille knager, glider en god farvet laks på 78cm i nettet. Glæde og store smil bliver fundet frem, og et corona high-five blive det også til. Efter et billede glider laksen tilbage i åen.

– Vi når knapt nok at få spinnerne i vandet, før der er stram line igen. Med det samme kan jeg mærke, at det er en stærk fisk. Fighten er præget af store skumsprøjt og en fisk, der bliver presset hårdt. Da fisken glider ind over netrammen og falder til ro, kan vi næsten ikke tro vores egne øjne. Det er ikke en laks, men et monster af en havørred i forhold til, hvad vi er vandt til at se. Der går flere minutter, og det er først da den ligger i græsset i fuld figur, at det går op for os, hvor stor en fisk vores ellers beskedne å har leveret på en dejlig dag i september. Havørreden måler 76cm, hvilket over fordobler min daværende havørred PR. Spinnerne, som vi gik med er hjemmelavede, som vi kalder Vestjyden Spinneren, grundet en ekstra bøjle på wireren, der gør det nemt at binde helicoptor-rig med en almindelig blinkknude.

For at det ikke skal være løgn, så tog vi også en lille aftentur, hvilke endte med en laks på 97 centimeter i andet kast.

 

Hvidovre Sport

 

En lille aftentur gav Kasper denne flotte laks på 97 centimeter.

En lille aftentur gav Kasper denne flotte laks på 97 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This