– Fruen og jeg var inviteret til Bornholm af min søster og svoger – dels for at fælde et træ og dels for at holde en forlænget weekend på øen, fortæller Henrik Mølck. – Vi drog afsted torsdag aften med sigte på klokken 20.30 færgen fra Ystad. Det regnede og blæste en del – og der var travlt med optørring og poser på færgen…

– Lørdag morgen vågnede jeg klokken 05.42, der hvor mit vækkeur normalt ringer. Vejret så fint ud, og der var kun noget gammel sø tilbage, så nu var ud i bilen og afsted på udkig efter en plads, der var fiskebar uden waders eller noget. Gudhjem så fin ud, og det blev mit valg. Efter en lille gåtur ud på havnen, var jeg klar til at fiske efter en tangtorsk, eller hvad der nu kom forbi. Jeg valgte en Jensen kastepirk på 50 gram for at komme tæt på bunden en 5-6 meter nede. Efter en lille time meldte en trang til kaffe og en tur forbi bageren sig. Men jeg besluttede lige at give den 10 minutter mere. Og det var et godt valg.

– Pludselig kom der et tungt hug lang ude i kastet. Jeg var ikke i tvivl om, at det var en pæn fisk, men jeg tænkte, at den nok var fejlkroget, for den var ikke nem at flytte. Til sidst fik jeg den dog ind under molen, for så at konstatere, at den fisk nok ikke ville blive så nem at få op… Hvad gør en klog, når der er fem meter ned, og man kan se, at der er en rigtig stor havørred på krogen? Det eneste, der var at gøre, var at bakse den rundt om molehovedet og få den fightet inde i havnen, mens jeg gik på molen i håb om af finde et sted, hvor jeg kunne nå den uden net eller noget.

– Til sidst fik jeg den ind i bunden af havnen og kunne komme ned til vandkanten der efter et hop ned på glatte sten. Det gik heldigvis fint, og kort efter kunne jeg trække den ind på lavt vand og få fat i nakken på den. Og jeg siger, at jeg holdt fast. Min største havørred var landet, og nu var den endelig sikkert på land: 5,7 kg spejlblankt bornholmerstål fordelt på 73 cm. Nu var jeg fri for at skulle overbevise familien om, at jeg mistede en stor havørred. 1,5 kg file røg på grillen til aftensmad, og den var god. Så var det tid til morgenkaffe!

 

Boatshow 2023

 

Henrik Mølck med sin flotte havørred, der huggede på en Jensen pirk langs den bornholmske kyst ved Gudhjem.

Henrik Mølck med sin flotte havørred, der huggede på en Jensen pirk langs den bornholmske kyst ved Gudhjem.

 

https://www.friluftsland.dk/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This